19 Eylül 2024 Perşembe

Avrupa kentlerinde 33 düş yolcusu anıldı

Avrupa kentlerinde sokağa çıkan yüzlerce kişi Suruç şehitlerinin isimlerini haykırdı. 33 düş yolcularının mücadelesinin süreceği kaydedilen anmalarda, Avrupa halklarına mücadele çağrısı yapıldı. 

33 düş yolcusunun isimleri Avrupa kentlerinde yankılandı. Almanya'dan İsviçre'ye Paris'e, Hollanda'dan Avusturya sokaklara çıkan çok sayıda kişi, Suruç şehitlerinin anılarına bağlı kalacaklarını ve mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti. 

ALMANYA
Almanya'nın Wuppertal kentinde, AGİF'in çağrısı ile tren garı önünde eylem yapıldı. 33 düş yolcusunun  fotoğraflarının bulunduğu pankart açıldı. Almanca ve Türkçe yapılan konuşmalarda, faşist Türk devleti tarafından desteklenen katil DAİŞ çetelerinin sadece Suruç'ta değil, Diyarbakır, Ankara, Belçika ve Fransa'da da bombalı saldırılar düzenlediğini ve yüzlerce kişiyi katlettiği hatırlatıldı.

'NE ROJAVA DEVRİMİ GERİLETİBİLDİ, NE DE ADALET MÜCADELESİ'
Konuşmalarda şunlar kaydedildi: "IŞİD eli ile katliamlar düzenleyen faşist şeflik rejimi istediğini elde edemedi. Ne Rojava devrimi geriletilebildi ne de halkların umudu yok edilebildi. Rojava devrimi bugün 12 yaşında ve dünyanın ezilen halklarına, gençliğe, kadınlara umut olmaya devam ediyor. Suruç katliamının üzerinden 9 yıl geçti. Suruç yaralılarının ve ailelerinin adalet talebi karşılanmadı. Katilleri koruyan, kollayan faşist rejimi adalet isteyen aileleri, genç devrimcileri tutuklayarak, adalet mücadelesini engellemeye çalışıyor."

Suruç katliamının hemen ardından başlayan adalet mücadelesinin aynı irade ile sürdüğü vurgulanarak, "9 yıldır 33'lerin ardılları, yoldaşları, genç devrimciler her yerde 'Suruç için adalet, herkes için adalet' talebini sürdürüyor. Her yerde ve durumda 33 Düş yolcusunun ideallerine ve düşlerine bağlı kalacağız. Zulmün, sömürgeci savaş ve saldırıların, faşist ve ırkçı saldırıların, yoksulluğun ve adaletsizliğin sürdüğü her koşulda mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.

Eylemde, Almanca ve Türkçe, "Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganları atıldı.

33 düş yolcusunun anısına 33 dakika yapılan anma eylemi, 33 düş yolcusunun isimlerinin okunması ve "yaşıyor" sloganının atılmasının ardından sona erdi. 

33 DÜŞ YOLCUSU ULM'DA ANILDI
Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm'un çağrısıyla Eisstein Anıtı önünde yapılan etkinlikte, "Katliam lanetlenirken, sorumluların yargılanmadığı, bu anlamda Suruç için adalet herkes için adalet talebimizi her yerde haykırıyoruz" denildi. 

AVEG-KON adına yapılan konuşmada, Avrupa'da da "Suruç için adalet, herkes için adalet" demeye devam edileceği ve katliamların hesabının sorulacağının altı çizildi.

Almanca yazılı "Suruç için adalet herkes için adalet" pankartlarının açıldığı eylem yerine, mumlar ve kırmızı güllerle birlikte dövizler sergilendi. Rojava Devriminin de selamlandığı eylem, atılan sloganlar Suruç'a atfedilen marşların çalınmasından sonra sona erdi.

Almanya'nın Stuttgart kentinde, gençlik örgütlerinin çağrısıyla Suruç katliamının 9. yıldönümünde yürüyüş düzenlendi. Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, genç kadın örgütü ZORA, YDG, RJS (Stuttgart Devrimci Gençliği), Filistin Komitesi, Kürt derneği, AGİF, OTKM (Savaşa ve Militarizme Karşı Platform) ve farklı örgütlerin katıldığı yürüyüş, saygı duruşuyla başladı. 33 düş yolcusunun adları okundu.

Young Struggle adına konuşma yapıldı. Konuşmada, 9 yıldır adalet mücadelesinin sürdüğüne, gençlik hareketinin saldırılara rağmen mücadeleye devam ettiğine değinildi. 

"Suruç için adalet herkes için adalet", "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Yaşasın enternasyonel dayanışma", "Bijî berxwedana Rojava" sloganlarının sık sık atıldığı yürüyüş Rotebühlplatz'da sona erdi.

Söz alan Suruç şehidi Uğur Özkan'ın kardeşi Süleyman Özkan Suruç Ailelleri İnisiyatifi adına konuştu, mücadelenin süreceğini belirtti.

BERLİN'DE 33'LER İÇİN YÜRÜYÜŞ
Berlin'de gençlik örgütleri bir yürüyüş düzenledi. YS, Zora, KF, Solidarität International ve TSP'nin de katıldığı yürüyüşte mücadelenin süreceği kaydetti. 33'lerin isimlerinin sayıldığı ve "yaşıyor" diye yanıtlandığı yürüyüşün sonunda Karanfil Müzik Grubu ezgilerini seslendirdi.

KGÖ' de bir anma gerçekleştirildi. Avrupa KGÖ'nün açıklamasının okunduğu anmada, 33'lerin yanı sıra Suruç'tan sonra Rojava'ya geçen ve devrimin savunmasında ölümsüzleşen genç komünistler de anıldı.

'33 DÜŞ YOLCUSUNUN İDEALLERİNE BAĞLI KALACAĞIZ'
Suruç şehitleri Almanya’nın Duisburg kentinde anıldı. Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve sosyalist gençlik örgütü Young Struggle'ın çağrısıyla Duisburg Hamborn semtindeki etkinlikte "AKP-DAİŞ iş birliği sonucu 33 gencin katledilmesiyle halklar arası geliştirilmek istenen köprüyü baltalamak ve Kürtleri yalnızlaştırarak katliamlardan geçirmek istediler. Ancak biz halkların kurtuluş umudunu her zamankinden daha güçlü sahipleneceğiz" denildi.

Etkinlikte MLKP adına yapılan konuşmada katliamın hesabını sorma mesajı verildi. İşgal saldırılarına, İmralı tecridine ve belediyelerin gasp edilmesine dikkat çekilen konuşmada, "33 düş yolcusunun ideallerine bağlı kalacağız" denildi.

Almanya'nın Köln kentinde ADGB, ZORA, TSP, AUFBAU çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda kişi Kalk-Post meydanında açıklama yaptı. Suruç şehitleri şahsında ölümsüzler anısına saygı duruşu yapıldı. 

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle'ın "Suruç İçin adalet, herkes için adalet" mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.

Anma etkinliğinde SKB adına yapılan konuşmada, "Biz kadınlar, Suruç'u unutmayacak, unutturmayacağız! Suruç katliamının üzerinden 9 yıl geçti. Türkiye, Kürdistan coğrafyasında, Gezi'den Kobanê'ye birleşik mücadeleyi örmek için yola çıkan genç devrimciler faşizmin en barbar  saldırılarından birine uğradılar. Bizler, Suruç katliamından 9 yıl sonra diyoruz ki: 'Suruç için adalet, herkes için adalet!' sloganı ile katliamın sorumlularından hesap sormaya devam edeceğiz. Suruç için adalet, kadınlar ve LGBTİ+'lar için adalet demeye devam edeceğiz. Erkek egemenliğine karşı amansızca mücadelede eden, Rojava kadın devrimini haykırırken Suruç'ta yaşamını yitiren kadınlarımızın adlarını kadın kurtuluş mücadelesinde sembolleştireceğiz" denildi.

TSP adına yapılan konuşmada ise "9. yılında Suruç, 12 yılında Rojava ölümsüzlerini saygıyla selamlıyoruz” denildi. Suruç gazisi Efe Çatalbaş, Suruç ölümsüzlerinden Evrim Deniz Erol yoldaşın annesi Besra Erol'un hala DAİŞ zihniyeti tarafından esir tutulduğunu söyledi. Ardından Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Alp Alınörs'e adalet istedikleri için ağır cezalar verildiği kaydedildi. Tahir Elçi, Hrant Dink, Madımak, Hanau için adalet mücadelesini büyütme çağrısı yaptı.

AGİF adına yapılan konuşmada 9. yılında adalet mücadelesinin sürdürüldüğünü, "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" şiarının Rojava'da yaşam bulduğunun altın çizdi.

Ardından Kalk-Kapellen bölgesine doğru yürüyüş yapıldı. Burada faşistlerinin sözlü saldırılarına sloganlarla yanıt verildi. Sloganlarla anma sona erdi.

Almanya'nın Hildesheim kentinde 33'leri anmak için onlarca kişi yürüyüş düzenledi. Şehir merkezinde başlayan yürüyüşte Young Struggle, ZORA, YDG, Kürt Halk Meclisi, Gençlik Komünleri ve Stonewall platformu katıldı.

Konuşmalarda 33'lerin izinden Rojava devrimi savunmasının süreceği kaydedildi.

Eylem "Yaşasın enternasyonel dayanışma" ve "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganlarıyla sona erdi.

İSVİÇRE
İsviçre'nin Basel kantonunda Rojava devriminin 12 yılını kutlamak ve Suruç katliamının 9. yılında 33'leri anmak için etkinlik düzenlendi. Etkinliğin yapıldığı bahçe 33 düş yolcusunun fotoğrafları ve bayraklar ile hazırlandı. Etkinliğin başında sosyalist gençlik örgütü Young Struggle adına sunum yapıldı. Sunum esnasında mutlu devrimcilik üzerine ideolojik tartışma yürütüldü ve Kutsiye Bozoklar anıldı. Sunumda mücadelenin zorluklarından ziyade yapılan devrimci mücadeleden mutluluk üretebilmesi üzerine tartışmalar yürütüldü. Genç katılımcılar devrim içerisinde yerlerini bulmaya ve kendilerini sürekli yenilemeye, ölümsüzlerden öğrenmeye çağrıldı. Genç devrimciler Medine, Zafer, Ulaş ve Şevin örnek verildi ve mücadele hayatlarından bahsedildi. Ardından Rojava'dan SYPG adına Mizgin Erebo'nun gönderdiği mesaj ile Rojava'daki güncel durum üzerine bilgi verildi. Avrupa'daki gençler olarak dayanışmanın nasıl büyütülebileceği üzerine tartışmalar yürütüldü. Mizgin Erebo, Avrupa'daki gençliği edindikleri yetenekleri ve bilgileri devrime sunmaya çağırdı.

Sunumdan sonra yapılan anmada 33 düş yolcusunun hayatından bahsedildi ve onların ideallerine bağlılık sözü verildi. Anma esnasında MLKP adına yapılan, "Suruç'un bugün bize çağrısı dünyadaki savaşlara ve krizlere karşı gençlik saflarını güçlendirmektir. O gençler partimizin geleceğiydi, o saldırıda aynı zamanda partimizin geleceğine saldırı oldu. Onları özlüyoruz ve unutmama sözü veriyoruz" dedi.

KGÖ adına yapılan konuşmada ise "Suruç ölümsüzlerinin hayallerini, düşlerini gerçekleştirme sorumluluğumuz var ve bunu yapmadan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu yaptığı konuşmada, "Suruç sadece bir katliam değildi, suruç aynı zamanda bir kampanyaydı. Bir fiziki sınırı aşmamış olabiliriz, fakat sosyalist gençlik olarak o gün orada bir çok sınırı aşmış olduk. Halkların birleşik mücadelesini savunmuş olduk. Tam dokuz yıl önce yine böyle bir bahçede heyecanla yola çıkmayı bekliyorduk. Gidenlerden kime sorsanız aynı cevap gelir, evet bugün olsa yine gideriz" dedi.

Etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi.

33 DÜŞ YOLCUSU İÇİN YÜRÜYÜŞ
Basel kantonunda ayrıca 33 düş yolcusu için yüzlerce kişi sokaklarda buluştu. Eylemin başında Young Struggle adına yapılan konuşma da "Suruç için adalet mücadelesini Avrupa'daki gençlik olarak sonuna kadar yürüteceğiz, onlardan öğreneceğiz ve 33 düş yolcularının ismini her yere taşıyacağız" dedi.

AVEG-KON adına yapılan konuşmada ise "SGDF çocuklara bir gelecek vermek üzerine yola çıktı. Onlar bizim umudumuzu hedef aldılar, fakat bizim umudumuz bombalar ile yok edilemez" ifadeleri kullanıldı. RJZ (Devrimci Gençlik Zürich), Revolutionärer Aufbau (Devrimci İnşa), Lotta, die Funke, Filistin Komitesi Basel, Anarşistler, Partizan, Bir-Kar ve Komel'in de yer aldığı yürüyüş yolunda bir inşaat iskelenin üstüne çıkan gençler Suruç katliamını anan ve devrimi selamlayan bir pankart asıp, fişekler yaktı. Eylem esnasında Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu konuşma yaptı ve "adalet mahkeme salonlarında aranmaz, biz yaşamın her alanında adalet mücadelesine devam edeceğiz" dedi.

33 düş yolcusunun isimlerinin söylendiği ve "yaşıyor" diye haykırıldığı eylemde,  "33'leri anmak, bugün örgütlenmek demektir, gelin mücadelenin parçası olun" çağrısı yapıldı. Eylem esnasında "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Arin'den Sibel'e, yürüyoruz zafere", "Jin, jîyan, azadî" sloganları yükseldi.

BERN REİTHALLE MEYDANINDA ANMA
İsviçre'nin başkenti Bern'de Reithalle Meydanı'nda düzenlenen anmaya Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) bileşenleri ile İsviçreli devrimci kurumlar katıldı. İGİF adına Siyasetçi Ali Orak, "Bugün Güney Kurdistan'a yönelen işgal saldırıları da yine bu katliam konseptinin devamı niteliği taşımaktadır" diye konuştu.

ZÜRİH'TE 33'LERİN İSİMLERİ YÜKSELDİ
İGİF, SKB ve Young Struggle'nin ortak çağrısı üzerine Halkların Birleşik Devrim Hareketi bileşenleri ve Türkiyeli devrimci yapıların katıldığı anma, Zürih'in St. Jakop kilisesinin önündeki Stauffacher Meydanı'nda yapıldı. 33 düş yolcusunun fotoğraflarının açıldığı eylemde AVEG-KON tarafında hazırlanan basın metni okundu.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) ile Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) tarafından Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) düzenlenen anmaya devrimci kurum temsilcileri ile CDK Lozan üyesi çok sayıda kişi katıldı.

FRANSA
Fransa'nın başkenti Paris'de Gare De L'est önünde sosyalist gençler öncülüğünde Gare De L'est önünde toplanan kitle, Republique meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında sık sık "Suruç için adalet,herkes için adalet", "Suruç'un hesabını gençlik soracak", "Arîn'den Sibel'e yürüyoruz zafere", "Bijî Berxwedana Rojava", "Bijî Berxwedana Kobanê" ve "Şehîd Namirin" sloganları atıldı.

RENNES ŞEHRİNDE ANMA
Fransa'nın Rennes şehrinde, Rennes Kürt Demokratik Derneğinde Suruç şehitleri anıldı. Anma öncesi Colombiers meydanında toplanan kitle Medya Savunma alanlarına yönelik saldırıyı protesto etti ve Rojava devriminin 12. yılını kutladı.

CDK-R merkezinde gerçekleşen anmaya "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" kampanyasının tanıtımı ve Suruç'un anlatımı ile başladı. Saygı duruşunun ardından Gitmek belgeseli gösterildi. 

Gösterimden sonra sosyalist gençlik örgütü Young Struggle ve Komünist Gençlik Örgütü adına konuşma yapıldı. Young Struggle temsilcisi emperyalist Avrupa ülkelerinin Türkiye ile olan iş birliğinin altını çizerek, neden Avrupa'da Suruç'u anmanın önemine değindi. KGÖ temsilcisi de konuşmasında Suruç'un birleşik mücadele perspektifinin önemine ve Suruç ile başlayan tasfiyeci saldırlara karşı gençlik iradesinin yükseltilmesi çağrısı yaptı.

33 düş yolcusunun isimlerinin tek tek söylendiği ve "yaşıyor" diye yanıtlandığı anmada, ezgilerle sürdü.

Anma, "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm", "Şehit namırın", "Biji berxwedana Kobanê" sloganları ile sonlandırıldı.

NANCY
Young Struggle ve Tutsakların Sesi Platformu (TSP) çağrıısyla gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve 33lerin isimlerinin tek tek okunmasıyla başladı.

KGÖ adına yapılan konuşmada, Suruç katliamının gençlik için önemine dikkat çekilerek, Suruç'ta yan yana gelen yüzlerce kişinin Gezi'nin çocuklarını Kobanê'nin çocuklarıyla buluşturmak istediği vurguladı. 33 düş yolcusunun düşlerini yerine getirme sözünün yinelendiği konuşmada, tüm gençler komünistlerin safında örgütlenmeye çağrıldı.

Ardından Suruç üzerine bir belgesel gösterimi düzenlendi.

'7 HAZİRAN'DAN SONRA KAOS VE KATLİAMLAR SÜRECİ BAŞLADI'
TSP adına yapılan konuşmada, AKP'nin ilk defa 7 Haziran 2015 seçimlerinde iktidarı sağlayacak çoğunluğu elde edemediği ve sonrasında 1 Kasım seçimlerine kadar ülkede bir kaos ve katliamlar sürecinin başlatıldığı dile getirildi. Türkiye hapishanelerinde tecridin ağırlaştırıldığına, hasta tutsakların tahliye edilmediğine, pişmanlık dayatmasıyla tutsakların infazlarının yakıldığına dikkat çeken TSP temsilcisi, devrimci tutsakların iradelerinin teslim alınmak istediğini söyledi.

Suruç için yapılan besteler söylenerek anma sona erdi.

AVUSTURYA
Avusturya'nın başkenti Viyana'da sosyalist gençler Rojava devrimi ve Suruç katliamı için eylem haftası düzenlendi. Rojava Devrimi'nin tarihi ve "Kobanê'yi beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" kampanyasının hedefi, SGDF ve Türkiye, Kürdistan ve dünyadaki devrimci gençlik hareketinin tarihi üzerine bir panel ve tartışma düzenlendi. Panele AVEG-KON temsilcisi de konuşmacı olarak katıldı.

"Suruç katliamının 9. yılı: Adalet için mücadeleye!", "Bijî berxwedana Rojava!" "Kadınlar faşizme, savaşa ve sermayeye karşı uluslararası mücadele ediyor!" sloganlarının yer aldığı dövizler şehirde sergilendi.

19 Temmuz'da YS ve AVEG-KON Viyana'da insan hakları meydanında bir bilgilendirme standı ve eylem düzenledi. Bilgilendirme standında Rojava devrimi ve Suruç katliamı hakkında bilgi içeren broşürler dağıtıldı. Mitingde YS, AVEG-KON, KOMintern, Feykom, VTID, VDHD ve KPÖ'den onlarca kişi katıldı. Yapılan konuşmalarda Suruç'u anmanın mücadele etmek demek olduğu, ancak yitirilenlerin düşlerinin sosyalistlerin mücadelesinde yaşadığı vurgulandı.

Eylem ölümsüzleşen 33 karanfilin isimlerinin okunması ile sona erdi.

HOLLANDA
Hollanda'nın Den Haag kentinde bir eylem gerçekleştirildi. Demokratik güç birliğinin çağrısıyla gerçekleştirilen eyleme Suruç katliamı tanıkları ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan eylemde Avrupa Demokratik Güç Birliği ve Sosyalist Kadınlar Birliği adına açıklamalar yapıldı.

ADGB adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''AKP-MHP işbirlikçisi ve faşist islamcı çete DAİŞ'in Suruç'ta SGDF'ye yönelik gerçekleştirdiği katliamı, halkların birleşik devrim fikrine ve mücadelesine yönelik stratejik saldırının ilk perdesidir. Suruç katliamı halkın savaşla barış olmaz talebine verilen bir yanıttır. Suruç katliamına tek cevabımız, direniş ve mücadele kararlılığıdır.''

Sosyalist Kadınlar Birliği adına yapılan konuşmada, "Bugün 33'leri anmak onları hatırlamak, sesimizin ulaşabildiği her noktaya onları taşımak bizim görevimizdir. Bir kadın devrimi olan Rojava devrimini sahiplenmektir. Erkek egemenliğine karşı amansızca mücadele eden, Rojava kadın devrimini haykırırken Suruç'ta yaşamını yitiren kadınlarımızın adlarını kadın kurtuluş mücadelesinde sembolleştireceğiz" denildi.

Açıklamada sık sık ''Devrim şehitleri ölümsüzdür'', ''Suruç için adalet herkes için adalet'', ''Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir, yaşasın enternasyonal dayanışma'' sloganları atıldı.

Eylem alkışlarla sona erdi.

İNGİLTERE
İngiltere'nin Başkenti Londra'da Edmonton Green'de yüzler, "Rojava devrimini sahipleniyoruz, Suruç ölümsüzlerini anıyoruz" pankartıyla bir araya geldiler. Suruç ve Ankara katliam tanıklarının Suruç Aileleri Inisiyatifinin basın açıklaması okuduğu eylemde HBDH İngiltere adına bir konuşma gerçekleşti.

Konuşmada Suruç katliamının birleşik devrime ve mücadeleye dönük bir tasfiyeci saldırı olduğu belirtilirken Rojava devrimine sahip çıkma, faşizme karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Meclisi adına konuşan İshak Minali ise Suruç ölümsüzlerini anarken, "12 yıl önce gerçekleşen Rojava devrimi için yaşamını yitiren binlerce fedaiye buradan selam olsun. Binlerce gazimize selam olsun. İnsanlık onuru için barbar çetelere karşı mücadele yürütürken, tüm halklara kimliklere özgür, eşit ve adil bir sistemi, yani Rojava devrimini armağan ettiler. Rojava devrimini tüm coşkumuzla inancımızla selamlıyoruz" dedi.

Suruç şehitlerinin fotoğrafını taşıyan kitle sık sık "Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Şehid namirin", "Bijî berxwedana Rojava", "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş konuşma ve marşlarla son buldu.

Young Struggle, 33 düş yolcusunu "Ölüm ne yana düşer usta" film gösterimi ile andı. Suruç ve Ankara katliamı tanıklarının da katıldığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. "Suruç'a neden gittik" sorusunu irdeleyen katılımcılar, mücadeleyi büyütme sözünü yinelediler.

İSKOÇYA
Edinburgh'da Suruç katliamı kentin işlek caddelerinden Princess Street'te lanetlendi. Yapılan konuşmalarda ve bildirilerle halkı bilgilendiren sosyalistler, sık sık "Suruç için adalet" sloganlar attılar. Kürt Toplum Merkezinde gerçekleşen anmada MLKP Temsilcisi, Suruç katliamının faşist şeflik rejiminin kurucu terörünün en önemli halklarından biri olduğunu belirterek, dokuz yıldır yürürlükte olan çöktürme planının bir panaromasını çizdi. Kürdistan'da geniş çaplı bir sömürgeci işgal saldırısıyla karşı karşıya kalındığını belirten Temsilci, her alanda mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.