20 Eylül 2024 Cuma

AvEG-Kon'dan Kürtlere yönelik saldırıya tepki

AvEG-Kon, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Strasburg'da eylem yapan Kürt halkına yönelik Fransız polisinin saldırısına tepki gösterdi.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Strasburg'da eylem yapan Kürt halkına yönelik Fransız polisinin saldırısına tepki gösterdi.
 
Demokratik tepki göstermenin bir hak olduğunun altını çizen AvEG-Kon, "Bu hakkın hangi gerekçeyle olursa olsun kısıtlanması ve ortadan kaldırılması kabul edilemez" dedi.
 
"Avrupa devletleri kendi sömürgeci çıkarları için faşist Türk devletinin rolünü oynuyorlar" diyen AvEG-Kon, "Fransız devleti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Salı günü Strasburg’da yapılan yürüyüşe gaz bombaları ile saldırarak, Türk devletinin faşist saldırılarına, işgaline, estirdiği teröre, tecrite ve her türlü hukuksuzluğuna destek verdiğini göstermiştir" diye belirtti.
 
Fransız devletinin evrensel insan haklarına saldırdığının altını çizen AvEG-Kon, açıklamasında şunları kaydetti: "Demokratik hak ve
özgürlüklerin kullanılmasını önlemektir ve kendi yasalarına göre de suçtur. Fransız devletinin Kürdistanlı güçlere ve devrimci dostlarına yönelik bu saldırısını şiddetle kınıyoruz ve Fransız devletini, demokratik hak ve özgürlükleri kısıtlamaya yönelik saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz."
 
Kürt halkının, Türk devletinin zorbalığına olduğu gibi Fransa devletinin saldırılarına da boyun eğmeyeceğinin altını çizen AvEG-Kon, "19 yıldır İmralı adasında tecrit altında tutulan ve yaşamı hakkında hiçbir bilgi alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite son verilmesini ve Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, CPT gibi kurumların sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyoruz. Zira bu kurumlar sessizlikleriyle Öcalan üzerindeki hukuksuzluğa onay vermektedirler. KCDK-E ve bileşenlerinin Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle Strasburg’da başlattığı eylemi destekliyor ve tüm demokratik güçleri bu eylemi sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.