21 Eylül 2024 Cumartesi

AVEG-KON'dan 'Kardeş Aile Kampanyası'

Deprem bölgesindeki halklarla dayanışmak için AVEG-KON, "Kardeş Aile Kampanyası" başlattı. Kamuoyuna açıklama yapan AVEG-KON, işçi ve emekçilerin, hakların ve onların öncü güçlerinin birliği olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden AVEG-KON, dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), deprem bölgesinde açlık, yoksulluk ve sokağa mahkum edilen halklarla dayanışmak için "kardeş ailelerimizle buluşuyoruz" çağrısı yaptı.

Meydana gelen depremlerin vahim tablosunun daha da ağırlaştığı kaydedilen açıklamada resmi rakamların aksine 150 bin kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Açıklama şöyle devam etti: "Faşist şeflik rejiminin kaderine terk ettiği milyonlarca insanla tamamlanan kıyamet tablosundan söz ediyoruz. İzlediği rant politikası, hırsızlık ve yolsuzlukla bu tablonun felakete dönüşmesinin esas sorumlusu sömürgeci tekçi Türk devletidir.

AKP faşist şeflik rejimi felaketi fırsata dönüştürme politikalarıyla gözü doymaz hırsızlıklarını büyütmenin peşinde. 'Devlet nerede' sorusunun yanıtı enkazın resminde, uyguladığı ayrımcı, ırkçı devlet teröründedir. Süreç bir kez daha gösterdi ki işçi ve emekçiler, halklar ve onların öncü güçlerinin birliği oldu sesimize ses katan. Bir kez daha sesimizi duyan biz olduk. Biz birleştikçe enkazlar kalktı, canlar kurtarıldı, bedenler ısındı yürekler bir oldu. Umut bizde, yarın bizde, kurtuluş ellerimizde. Gün bizi büyütmenin zamanıdır.

Şimdi uzun soluklu kardeşleşme zamanıdır. Sizleri Konfederasyonumuz AVEG-KON'un başlatmış olduğu 'Kardeş Aile Kampanyası'na katılmaya, depremden etkilenen bir ailemizle kardeş olmaya, felaketin umutsuzluğuna inat birlikte yarını, insanlığı umudu büyütmeye çağırıyoruz."