20 Eylül 2024 Cuma

AVEG-KON: ZORA'lı genç kadınlar yalnız değildir!

Almanya'nın siyonist İsrail'in Filistin halkına yöneilk soykırım saldırılarının ilk elden taşıyıcısı olduğunu kaydeden AVEG-KON, FHKC'yi ve Filistin halkını destekledikleri için ZORA'lı genç kadın ve LGBTİ+'ların hedef alındığını vurguladı. AVEG-KON, "Siyonizmin devam eden soykırım saldırıları ancak ve ancak halkların birleşik enternasyonal barikatıyla sonlandırılabilir. Filistin halkının haklı ve meşru direnişinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz" dedi. AVEG-KON, ZORA'yayöneik saldırıların derhal sonlanmasını istedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), ZORA'lı genç kadın ve LGBTİ+'lara yönelik ev baskınları ve gözaltı saldırılarına tepki gösterdi. Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına yönelik süren katliamlarının bir soykırıma dönüşerek yaklaşık 20 bin insanın canını aldığı belirtilen açıklamada, "Soykırım saldırıları kadın, çocuk, yaşlı demeden ilerlerken, Avrupa egemen sınıfları ve onların devletleri de Filistin halkıyla dayanışmak ve siyonizmin gerçekleştirdiği katliamların durdurulması için direnişe geçen örgüt, kurum ve bireylere dönük saldırılarını arttırdı. Katliamın ilk günlerinde eylem yasakları, kitlesel gözaltı biçiminde protesto ve ifade özgürlüğü haklarının gasp edilmesinde vücut bularak, geçtiğimiz haftalarda örgüt ve kurumların yasaklanması, siyonizm eleştirileri ve protestolarının suç sayılması derecesine vardı" denildi.

'SOYKIRIM UYGULAMALARININ DESTEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDİYOR'
Avrupa emperyalistlerinin başını çeken Almanya'nın, söz konusu saldırganlığın ilk elden taşıyıcılarından olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Filistin bayraklarının taşınmasına dahi tahammülünün olmadığını gösteren emperyalistler, bir yandan Filistin halkıyla dayanışmak için sokağa çıkan yerli işçi ve emekçilere, göçmenlere tehditler savururken, öte yandan İsrail siyonizminin katliamlarına haklı ve meşru zemin arayışı içerisinde oldular. Alman devletinin benzer tutumunu Türkiye'li ve Kürdistan'lı göçmen ve diğer devrimci örgütlere uyguladığı yasaklardan da biliyoruz. Alman devleti, sömürgeci faşist Türk ve İsrail devletlerinin Kürt ve Filistin halklarına aynı katliam yöntemleriyle saldırmalarını, soykırım uygulamalarının destekçisi olmaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

'HİÇBİR YASAĞI TANIMIYORUZ'
Geçtiğimiz ay Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Örgütü Samidoun'u yasaklayan Alman emperyalizminin hedefinde bu kez de genç kadın örgütü Zora olduğunun altı çizilen açıklama şöyle devam etti: "Berlin'de Zora üyelerinin evlerini ve kadın kafesini basan Alman polisi, bir kişiyi gözaltına aldı ve daha sonra serbest bıraktı. Zora üyesi genç kadınlar Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'i desteklemekle suçlanıyor. Filistin halkının siyonist İsrail devleti tarafından katliamlarla soykırıma uğratıldığı 7 Ekim gününden bu yana militan eylemleriyle sokakları, üniversiteleri yasakları tanımayarak zapteden Zora'lı genç kadınlar bu enternasyonalist dayanışmacı eylemlerinden dolayı Alman polisinin hedefindedir. Alman devleti polis baskınları, yasakçılığı ve toplam saldırganlığıyla mazlum Filistin halkı karşısında, İsrail Siyonizmiyle saf tuttuğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Alman devleti başta olmak üzere Avrupa'lı emperyalistlerin bu gerici hareket tarzı Filistin halk direnişi etrafında örülen enternasyonal dayanışmayı hedeflediği gibi, siyonist İsrail'i de daha fazla Filistin kanı dökmekte cüret kazandıran adımlardır. Siyonizmin devam eden soykırım saldırıları ancak ve ancak halkların birleşik enternasyonal barikatıyla sonlandırılabilir. Filistin halkının haklı ve meşru direnişinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Polis baskınları, yasaklamalar ezilenin yanında olmamızı asla engelleyemeyecektir. Hiçbir yasağı tanımıyoruz! Direnen ve mücadele eden Filistin halkının yanında olmayı sürdüreceğiz! Filistin halkı yalnız değildir! ZORA'ya yönelik polis saldırılarına son! Yaşasın enternasyonal dayanışma!"