16 Eylül 2024 Pazartesi

AVEG-KON yaz kampında devrimci tutsaklarla dayanışma etkinliği

Tutsakların Sesi Platformu (TSP), AVEG-KON'un İtalya'da süren yaz kampında yaptığı söyleşi de devrimci tutsaklarla dayanışmanın yükseltilmesi gerektiğini kaydetti. 

AVEG-KON'un İtalya'da süren yaz kampında Tutsakların Sesi Platformu (TSP), "Hapishaneler ve devrimci tutsaklarla dayanışma" konulu söyleşi düzenledi. Söyleşi öncesinde devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı.

Yapılan sunumda, hasta tutsakların sorunları, çeşitli verilerle açıklanırken S ve Y Tipi yüksek güvenlikli hapishanelerde yaşanan sağlık ve gıda sorunları konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Sunumda Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde baskı ve işkence uygulamalarının yanı sıra cezaları biten politik tutsakların İnfaz ve Gözlem Kurulu tarafından sorgulamaya tabi tutularak pişmanlık dayatılarak ve tutsakların bunu kabul etmemesi nedeniyle uyduruk gerekçelerle  infazların yakıldığı ve bu sürecin devam ettiği belirtildi.

Sunumda hasta tutsakların durumuna da değinilerek, bin 517 hasta tutsağın bulunduğunu, 123'ü kadın 651'inin durumunun ağır olduğu vurgulandı.

'PİROĞLU'NA SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ TANINSIN'
Söyleşide Sırbistan'da uzun yıllar tutsak bulunduktan sonra serbest bırakılan ancak yurt dışı yasağı süren Ecevit Piroğlu'nun durumuna da dikkat çekildi. Piroğlu'nun seyahat özgürlüğü için dayanışmanın daha da büyütülmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Etkinlikte devrimci tutsaklara dayanışmanın daha da büyütülmesi ve tutsaklara maddi destek sağlamanın önemi vurgulandı. Mektup, kart gönderme çağrısı yapıldı.

AKP-MHP faşist iktidarının devrimci tutsakların direnişini ve iradesini kırmak amacıyla her türlü kirli yöntemi uygulamaya soktuğu ve hapishanelerdeki alanları işkence aracına dönüştürdüğü gerçeği sunulan tabloyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Etkinlik, "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Devrimci tutsaklar yalnız değildir" sloganlarıyla son buldu.