22 Eylül 2024 Pazar

AVEG-KON: Sosyalistlere özgürlük

AVEG-KON, İstanbul ve İzmir'de gerçekleştirilen ev baskınlarıyla çok sayıda devrimcinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Dün nasıl ki zulmün kaleleri yeni bir yaşam, özgürlük ve adalet için dövüldüyse, bugün de öyle olacak. Zulmü elinde bir kırbaç gibi tutanlar mutlaka yenilecektir" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), İstanbul ve İzmir merkezli operasyonlar kapsamında çok sayıda devrimcinin ev baskınlarıyla gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

"Faşist şeflik rejimi her yeni günde direnen ve mücadele eden kesimlere yönelik saldırılarına bir yenisini ekliyor. Halklarımızın, kadınların ve gençliğin onurlu ve haklı mücadelesini engellemek ve tam bir teslimiyet sağlamak isteyen faşist saray rejimi gözaltı ve tutuklama operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. En direngen kesimleri mekaniğe bağlanmış operasyonlarla boyun eğdirmeye çalışıyor" denilen açıklamada, ESP, SKM, Partizan ve SMF üyesi devrimcilerin gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Gözaltı saldırıları sırasında kimi evlerde işkence uygulandı. Ev baskınlarında dijital materyallere ve kitaplara, devrimci yayınlara el konuldu. Kadınların mücadele günü 8 Mart öncesinde yapılan bu saldırılar kuşkusuz kadın özgürlük mücadelesinin dindirilemeyen isyanına, kadınların erkek-devlet saldırılarına karşı mücadelesinedir. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerçekleşen bu gözaltı saldırıları çalışmaların engellenmesini amaçlamaktadır. Seçim çalışmalarında yer alan, işçi ve emekçilere, kadınlara ve gençliğe, halklarımıza üçüncü bir alternatif olduğunu gösteren, eşitsizliğe ve adaletsizliğe, yoksulluğa ve şiddete karşı mücadeleye çağıran sosyalistler gözaltı terörü ile alıkonmak istenmektedir. Fakat nafile çabalar! Dün nasıl ki zulmün kaleleri yeni bir yaşam, özgürlük ve adalet için dövüldüyse, bugün de öyle olacak. Zulmü elinde bir kırbaç gibi tutanlar mutlaka yenilecektir! Sosyalistlere özgürlük!"