4 Ekim 2024 Cuma

AvEG-KON: Soruyoruz Gökhan Güneş nerede

AvEG-KON, iki gün önce kaçırılan ve kendisinden haber alınamayan "Gökhan Güneş nerede" diye sordu. Güneş'in kaybedilmesine izin vermemek için akıbetini sorma, Türk devleti üzerinde baskı kurma çağrısı yaptı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON) yazılı açıklama yaparak, devletin kaçırma, kaybetme, gözaltı, tutuklama, ajanlaştırma saldırısına değindi. Sosyalist bir işçi olan Gökhan Güneş'ten, 20 Ocak 2021 tarihinden itibaren haber alınamadığına dikkat çeken AvEG-KON, 90'lı yıllarda beyaz Toroslarla gündüz vakti sokakta, evinin önünden kaçırılan ve "bizde değil" denilen sosyalist, Kürt muhaliflerin katledildiğini hatırlattı.

Devlet tarafından kaçırılarak kaybedilenlerin sayısının on bini aştığı kaydedilen açıklamada, "Bugün de Erdoğan faşizmi, kornet tipi araçlarla 90'lı yılların faili meçhul ve gözaltında kaybetme politikasını gerçekleştirmek istiyor.

AvEG-Kon olarak, Gökhan Güneş'in kaybedilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Avrupa demokratik kamuoyunu, kurumları, partileri ve kişileri Gökhan Güneş'in akıbetinin açıklanması için Türk devleti üzerinde baskı kurmaya, protesto faks ve mailler göndermeye çağırıyoruz" denildi.