5 Ekim 2024 Cumartesi

AvEG-Kon: Newroz'da sokaklara, alanlara çıkalım

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu, Newroz'da alanlara, sokaklara çıkma çağrısında bulundu.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Kürt halkının diriliş ve direniş günü olan Newroz'da sokaklara, alanlara çıkma çağrısında bulundu. "Newroz'da ateş olup egemen sömürgeci devletlerin zulüm kalelerini döven Kürt halkı, bugün de haklı mücadelesinden aldığı güçle sömürgecilere karşı baş eğmez yürüyüşüne devam ediyor" denildi.

Demirci Kawa'nın ateşine tutkuyla sarılarak yürüyen Kürt halkının, Kürdistan'ın tüm parçalarında örnek direnişler ortaya koyduğu kaydedilen açıklamada, "Kürt halkı ve onun politik öncüleri; devrimciler, sosyalistler ve yurtseverler AKP-MHP faşist ittifakı karşısında direniş destanları yazmaya devam ediyorlar. Garê işgal saldırısında gerilla karşısında hezimeti yaşayan faşist güçler, 8 Mart'ta alanları dolduran kadınların elektronik kelepçe prangasını parçalayan duruşu karşısında hayrete düştüler. Yasaklar, gözaltı ve tutuklama saldırıları birleşik mücadelenin barındırdığı potansiyelin realize edilmesinin önüne geçemiyor; faşist Saray rejimine karşı sokaklar, meydanlar eylem alanına dönüyor" diye belirtildi.

AvEG-Kon açıklamasında son olarak şu çağrıda bulunuldu: "Diriliş ve direnişin bayramı 2021 Newroz'unda da tüm Kürt halkımızı, her inanç ve ulusal kökenden göçmen işçi ve emekçileri, ilerici ve devrimci güçleri, Avrupalı yerli halklardan enternasyonalist dostlarımızı günümüz Dehakları olan emperyalistler ve sömürgeci gerici-faşist devletlere karşı, onların soykırım ve katliam politikalarına karşı sokağa çıkmaya, Newroz ateşini harlamaya çağıyoruz."