16 Eylül 2024 Pazartesi

AvEG-Kon: Newroz'da Efrîn'i sahiplenme ruhuyla alanlara çıkalım

Newroz'a ilişkin açıklama yapan AvEG-Kon, "Dirilişin, varoluşun ve zulme karşı başkaldırının simgesi olan Newroz'da Efrîn'i sahiplenme ruhuyla alanlara çıkalım" dedi.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Newroz'a ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Dirilişin, varoluşun ve zulme karşı başkaldırının simgesi olan Newroz'da Efrîn'i sahiplenme ruhuyla alanlara çıkalım" denildi.
 
AvEG-Kon, "Newroz; kandan beslenen zalim Dehak'a karşı Demirci Kawa'nın yaktığı isyan ateşi, tarihten günümüze bütün zalimlere karşı o isyan ateşini harlayanların bayramıdır. Kürt halkı on yıllardır her türlü baskıya, zulme, katliama ve yasaklara karşı, her Newroz'da zulmün kalelerini döve döve, faşist barikatları aşa aşa, inkar ve imha politikalarına karşı varoluş simgesi Newroz'u özüne uygun kutlamıştır" diye kaydetti.
 
Emperyalist devletlerin açıktan desteğiyle Efrîn'de halkların üzerine ölümle yürüyen işgalci AKP/Saray rejiminin, 20 Ocak'tan bu yana Efrîn halkının evlerini yıkarak, sivilleri katlederek, savaş suçu işlediğini belirten AvEG-Kon, "NATO'nun 2. büyük ordusuna karşı muazzam bir direniş sergileyen Efrîn halkı, zulme boyun eğmeyen tavrıyla faşist Türk ordu çetesini ve emperyalistleri şaşkına çevirmiştir" dedi.
 
Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: "Efrîn'de soykırımla karşı karşıya olan Kürt halkının, Newroz'un diriliş ruhuyla, haydutlaşmış, mafyalaşmış, çeteleşmiş işgalci Türk devletine ve emperyalist efendilerine boyun eğmeyecektir."
 
2018 Newroz'unun inkar ve imha politikalarına karşı isyan ateşinin daha da harlandığı, dirilişin ve varoluşun sembolü olacağının altını çizen AvEG-Kon, "Alman devletinin, son dönemlerde faşist Türk devletinin ayak izlerine basarak Almanya çapında Kürt kurum ve sembollerine, Efrîn'le dayanışmak amacıyla düzenlenen eylem ve etkinliklerde YPG/YPJ sembollerinin ve sarı kırmızı yeşil renklerin  yasaklanmasına kadar varan yasakçı tavrına ve Newroz kutlamalarına getirmeye çalıştığı yasağa karşı her alanda Newroz ruhuyla mücadele yürütelim ve Newroz kutlamalarına bütün gücümüzle katılalım. Efrin'in direniş ruhunu Newroz'un diriliş ruhuyla buluşturalım" diye belirtti.
 
AvEG-Kon, çağın Dehak'larına karşı Demirci Kawa'nın isyan ruhunu kuşanarak Newroz alanlarında olacaklarını duyurdu.