20 Eylül 2024 Cuma

AVEG-KON: Meriç şehitleri ölümsüzdür!

Meriç kıyısında katledilen Harika  Kızılkaya, Burak Ağarmış, Özkan Güzel ve Erdoğan Çakır için açıklama yapan AVEG-KON, şehit devrimcilerin Avrupa'da yürüttükleri mücadeleyi Türkiye'ye taşımak istediklerine dikkat çekildi. Şehit devrimcilerin halkların onurlu evlatları olduğunun altını çizen AVEG-KON, "Meriç şehitleri ölümsüzdür" diye vurguladı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu (AVEG-KON), Meriç şehitleri için açıklama yaptı. Yunanistan'ın Meriç kıyısında katledilen Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış, Özkan Güzel ve Erdoğan Çakır'ı anan AVEG-KON, "Faşist saray rejimi başta devrimci ve sosyalistlere, yurtseverlere ve hakları için mücadele eden tüm kesimlere pervasız, önü alınmaz bir saldırganlığa başvuruyor. Sınır tanımadan Paris'te, Meriç'te devrimcilere karşı katliamlar gerçekleştiriyor" dedi.

Açıklamada, "Emperyalist kirli işbirlikleri, pazarlıklar sonucu bu katliamlar meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bununla da yetinmeyip burjuva medya üzerinden Meriç'te katledilen 4 devrimci için katli vaciptir algısı yaratılmaya çalışılıyor. Politik göçmenlere ve kurumlara yönelik kimi yasaklamalarla karşı karşıya kalındığı bu dönemde saldırıların boyutu katliamlara vardırılmıştır. Meriç'te katledilen 4 devrimci politik göçmen örgütlü mücadele de ısrar ettikleri ve bu mücadeleyi tekrar ülke topraklarına dönerek sürdürmek istedikleri için faşist rejimin hedefi olmuşlardır. Halk Cephe'li Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış, Özkan Güzel ve Erdoğan Çakır Avrupa'da sürdürdükleri devrimci mücadeleyi Türkiye topraklarına taşımak amacını taşıyarak yola çıktılar. Devrimci mücadele isteği onların Avrupa'nın yaşam koşullarına teslim etmedi. Devrimci tercihlerde bulunarak çıktıkları yolculukta 31 Ekim günü ölümsüzleştiler. Onlar karanlık günlerin aydınlık yüzleridir. Halklarımızın onurlu evlatları olarak adlarını yaşatacağız. Meriç şehitleri ölümsüzdür" ifadeleri yer aldı.