21 Eylül 2024 Cumartesi

AVEG-KON: Kayyım öldürür, dayanışma yaşatır

Tüm engelleme, saldırı ve işkenceye rağmen halkın yanında olmaktan vazgeçmeyen devrimcilerin, sosyalistlerin etrafında örgütlenme ve dayanışmayı yükseltme çağrısı yapan AVEG-KON, "Kayyım öldürür, dayanışma yaşatır" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), halkların dayanışmasının kayyumlarla, saldırılarla engellenemeyeceğini kaydetti. Faşist şeflik rejiminin devrimcilerin, sosyalistlerin günlerdir deprem bölgesine ilk anda ulaşarak gerçekleştirdikleri tüm çabaları engellemeye, OHAL yasası çıkartarak devlet terörü ile ortadan kaldırmaya çalıştığını belirtti.

HDP deprem gönüllülerinin, depremden etkilenen halkla dayanışma ve ihtiyaçlarını karşılama çalışmalarını kayyum atayarak engellemek istendiğini hatırlatan AVEG-KON, şöyle devam etti: "Faşist şeflik rejimi depremle acıya bulanmış halkımıza düşmanlıkta sınır tanımıyor. Enkaz altındakileri kurtarmak bir yana, sağ kalan halkımızın yardımına koşan devrimcilerin, sosyalistlerin çabalarını devlet zoru ile dağıtmaya, özveri ile topladığı yardımları gasp ederek yağmalamaya çalışıyor. Bir avuç zanginin malını-mülkünü korumayı esas alarak kendi bekasını korumaya çalışıyor.

Acılarımızın hesabını sormak için, tüm engelleme, saldırı ve işkence uygulamalarına rağmen halkın yanında olmaktan vazgeçmeyen devrimcilerin, sosyalistlerin etrafında örgütlenelim! Kayyımcı, gaspçı OHAL uygulamalarına direnelim! Kayyım öldürür, dayanışma yaşatır!"