30 Eylül 2024 Pazartesi

AVEG-KON: Filistin ve Lübnan halkının direnişi kazanacak

Aksa Tufanı'nın yıldönümü yaklaşırken siyonist İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çeken AVEG-KON, Lübnan ve Filistin halkıyla dayanışmaya, katil İsrail'i  destekleyen tekellere karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırdı. 

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Filistin ve Lübnan halklarının direnişini selamladı. Filistin ve Lübnan halklarının direnişinin muhakkak kazanacağını kaydetti.

'SAVAŞ HUKUKUNU GÜNLÜK ÇİĞNEYEN SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİRİYOR'
Aksa Tufanı'nın birinci yıldönümünde ırkçı-politik dinci Siyonist İsrail'in, halklara ve direniş liderlerine yönelik saldırılarını artırdığı kaydedilen açıklamada, "Netanyahu liderliğindeki Siyonist İsrail, savaşı tüm gücüyle öncelikle Lübnan'a sonra da bölgeye doğru yayacak adımlar atmıştır. Son bir hafta içerisinde binlerce insanın katledilmesine neden olan bu barbarlık kapsamlı saldırıların devam edeceğini göstermektedir. 27 Eylül'de  Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedefleyen ve onlarca yönetici kadrosu ile birlikte 300'ü aşkın insanı katleden İsrail siyonizmi, direnişi kırmayı, Filistin ve Lübnan halklarının haklı ve meşru direnişinin öncülerini tasfiye etmeyi ve Lübnan'ı işgal etmeyi amaçlıyor. Netanyahu, savaşı ve işgali limitine vardırıp hedeflerini gerçekleştirmek için soykırım uygulamaktan, sivil, çocuk ve kadınları katletmekten, uluslararası savaş hukukunu günlük çiğneyen saldırılar gerçekleştirmekten geri durmuyor" denildi. 

'İSRAİL'İ DESTEKLEYEN  TEKELLERE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'
7 Ekim 2023'de yükseltilen Aksa Tufanı hücumunun soykırımı ve saldırganlığı durdurmak, ABD'nin, İngiltere'nin, Avrupa Birliği ülkelerinin desteğini arkalayan siyonist işgali engellemek için Filistin direniş örgütlerinin birleşik direnişinin manifestosu olduğu kaydedilen açıklamada, "Bütün saldırılara rağmen halklar ve direnişçi öncüleri Siyonizme ve ABD emperyalizmine boyun eğmiyor. AVEG-KON olarak Avrupa'da yaşayan işçileri, emekçileri, kadın ve gençleri, göçmenleri, enternasyonalistleri, savaş karşıtlarını, insanlık onurunu yüksekte tutan herkesi siyonist İsrail'in saldırılarına karşı direnen halklar ile dayanışmayı büyütmeye, İsrail'i destekleyen devletlere ve tekellere karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Direnenler kazanacak. Yaşasın Filistin ve Lübnan halklarının haklı ve onurlu direnişi. Yaşasın enternasyonal dayanışma" ifadeleri yer aldı.