21 Eylül 2024 Cumartesi

AvEG-Kon: 2 Mart'ta Köln'de buluşalım

Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı devam eden açlık grevlerine ilişkin Almanya'nın Köln kentinde yapılacak eyleme çağrı yapan AvEG-Kon "2 Mart'ta Köln'de buluşalım" dedi.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı devam eden açlık grevlerine ilişkin 2 Mart günü Almanya'nın Köln kentinde yapılacak eyleme çağrı yaptı.
 
Açıklamada, "Leyla Güven'in tecrite karşı sürdürdüğü açlık grevi direnişi 110'lu günlerde, hapishanelerde yüzlerce tutsağın ve Strasburg'da süren direniş 70'li günlerde sürmektedir. Ayrıca Hewler'de Nasır Yağız'ın direnişi de 100. güne girmiştir. Leyla Güven'in Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebi toplumsal bir taleptir ve dört bir yana yayılmış bulunmaktadır" denildi.
 
Öcalan'a uygulanan tecridin insanlık suçu olduğu ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, "CPT, AK, BM gibi kurumlar kritik bir aşamaya varmış olmasına rağmen kararlılıkla süren bu direnişe karşı sessizliğini korumaktadırlar ve bu tutumlarıyla faşist diktatörlüğün işlediği insanlık suçuna ortak olmaktadırlar. Dahası Alman devleti tecrite karşı yapılan eylem ve etkinliklere saldırarak, Kürtlerin kültür-sanat kurumları olan Mezopotamya Yayınevi ve Mir Müzik'i yasaklayarak, faşist Türk devletinin saldırılarını ve yasaklarını devralmıştır" diye kaydedildi.
 
Basın-yayın özgürlüğüne yönelik bu saldırıları, Kürtlerin gösteri haklarının kısıtlanmasını şiddetle kınadığını ve demokratik hak ve özgürlüklere yönelik bu saldırıları birleşik mücadeleyle boşa çıkaracaklarını belirten AvEG-Kon, "Leyla Güven'in ve hapishanelerden Strasburg'a, Hewler'den Galler'e kadar süren onurluca direniş, yarın değil, bugün sahiplenilmelidir. İnsan hakları, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkes bu direnişe omuz vermeli ve bunu pratiği ile göstermelidir" denildi.
 
AvEG-Kon, açlık grevi direnişçilerini daha güçlü sahiplenmek için Tecrite Karşı Yaşam Platformu'nun 2 Mart'ta saat 11.00 de Köln-Deutzer Werft'te yapacağı yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.