4 Ekim 2024 Cuma

Avcılar'da polis engeline rağmen eylem yapıldı

HDK ve HDP İstanbul Kültür Sanat Komisyonları ile Gençlik Meclisleri'nin Avcılar'da bulunan Deprem Anıtı önünde yapmak istediği eylemi polis engelline rağmen gerçekleşti. Polise tepki gösterilen açıklamada, pandeminin en ağır koşullarını sanatçıların yaşadığı kaydedildi. 

Hakların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Kültür Sanat Komisyonu ve  HDK Gençlik Meclisi, kültürel asimilasyon ve sansüre karşı Avcılar'da bulunan Marmara Caddesi Deprem Anıtı önünde yapmak istedikleri basın açıklaması polisler tarafından engellendi. Açıklamanın yapılacağı alan ve Marmara Caddesi'nde bulunan HDP Avcılar İlçe Örgütü saatler öncesinde polisler tarafından ablukaya alındı.

'AKP KONGRESİ'Nİ DE ENGELLEYECEK MİSİNİZ?'
Açıklama yapmak isteyen sanatseverler HDP İlçe Örgütü önünde çıkarken önü polisler tarafından kesildi. Önü kesilen kitleye polisler, kaymakamlık yasağı gerekçe gösterilerek izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine HDP Avcılar İlçe Örgütü Eşbaşkanı Şemsettin Duman, "Pandemiyi gerekçe göstererek açıklamamızı yasaklıyorsunuz. Peki, yarın AKP Avcılar İlçe Kongresini de mi müdahale edeceksiniz? Bunu da engelleyecek misiniz" diye sordu. Polis ise "Biz bu konulara girmiyoruz" diyerek cevap verdi.

'KİMSEYE KATKISI OLMAYACAK'
Tüm engellemelere rağmen açıklama yapan HDK Kültür Sanat Komisyon Üyesi Sinan Gökçe, engellemeye tepki göstererek, "Kültürel asimilasyon ve pandemi sürecinde sanatçıların yaşadığı sorunlara ilişkin yapmak istediğimiz sokak etkinliğine bile izin verilmedi. Emniyet bütün gücünü buraya yığarak, yapmamıza izin vermedi. Sanatçıların zor koşullarda yaptığı üretimin önüne geçmenin hiç kimseye bir faydası yok. Baskılar hiç kimseye hizmet etmez. Bu yaklaşımları kabul etmiyor, reddediyoruz. Pandeminin en ağır koşullarını sanatçılar yaşıyor. Sanatçıların yaşadığı sorunlar dile getireceği etkinliklerin engellenmesi kimseye bir katkısı olmayacak" dedi.

Açıklama alkış ve sloganlarla sona buldu.