6 Ekim 2024 Pazar

Avaşin'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırısı sürüyor. Saldırılara karşılık veren HPG gerillaları ile askerler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Türk devletinin Avaşin, Zap ve Metina bölgelerine yönelik işgal saldırısı sürerken, bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Gerillalar, Avaşin Mervanos alanına bağlı Şehit Serdar Tepesi'nde konumlanmaya çalışan askerlere yönelik eylem düzenledi. Gerillaların direnişi karşısında askerler ağır kayıplar verdi. Edinilen bilgiye göre, 6 asker öldü.

Gerillalar, Metina'daki Zendura Tepesi'ne yönelik de eylem düzenledi. Türk askerlerine yönelik iki ayrı suikast eylemi gerçekleştirildiği öğrenildi. Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri de Zendura tepesine yönelik eylem gerçekleştirdi.

Avaşin'e bağlı Mamreşo tepesinde de gerillalar ile işgalci Türk ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

HPG: ZAGROS ŞAHİNLERİ DEVRİMCİ HAMLESİ BAŞLADI
HPG Basın İrtibat Merkezi, 23 Nisan günü başlayan işgal saldırısının bilançosuna ilişkin bir açıklama yayınladı. HPG ve YJA Star gerillalarının işgal saldırılarına karşı "Zagros Şahinleri Devrimci Hamlesi" başlattığı belirtilen açıklamada, çatışmalar hakkında da ayrıntılı bilgiler yer aldı.

Hamle kapsamında işgal saldırılarına karşı büyük bir direniş sergilendiği belirtilen açıklamada, 24 Nisan günü Avaşin'deki Mamreşo Tepesinde savaş tünelleri kullanılarak askerlere yönelik etkili eylemler gerçekleştirildiği belirtildi. İlerleme sağlayamayan askerlerin geri çekilmek zorunda kaldığı belirtilen açıklamada, "İşgalciler güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulduktan sonra yakın mesafeden, etkili şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir" denildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, kara saldırılarının yanı sıra bölgede yoğun hava hareketliliği yaşandığını da vurguladı.