22 Eylül 2024 Pazar

Atlas Global çalışanları Bakırköy Adliyesi önünden seslendi: Hakkımızı istiyoruz

Geçtiğimiz şubat ayında uçuşlarını durduran Atlas Global Havayolları'nın iflas davası bugün Bakırköy Adliyesi'nde görülmeye başlandı. Duruşma öncesi adliye önünde eylem yapan Atlas Global çalışanları, "Alınterimizle kazandığımız paraları gasp edenlere karşı sonuna kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Kasım 2019'dan beri maaşlarını alamayan yaklaşık 2 bin Atlas Global çalışanı, şirketin iflas davasında haklarını aramak için Bakırköy Adliyesi'nde bir araya geldi. Geçtiğimiz şubat ayında uçuşlarını durduran Atlas Global Havayolları'nın iflas davası bugün Bakırköy Adliyesi'nde görülmeye başlandı.

Duruşma öncesi adliye önünde toplanan Atlas Global çalışanları, "Alınterimizle kazandığımız paraları gasp edenlere karşı sonuna kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Bakırköy Adliyesi'nin önünde konuşan işçilerin avukatı, Atlas Jet'in iflas etmediğini vurgulayarak paraların 3. kişilerde, patronlarda olduğunu belirtti.

Açıklamada yaşananlara ilişkin şu ifadeler kullanıldı:
"Biz kaptan pilotlar, hostesler, havaalanı personelleri, kabin amirleri ve şirketin beyaz yakalılarını, yani tüm Atlas Global çalışanlarını Atlas Zedeler Adalet Platformu'nu (A.Z.A.P) kurmaya mecbur eden sürece; Bizler ilk kez Kasım 2019'da maaşlarımızı alamamaya başladık. Kaptan pilotlar 3 aydan fazla diğer çalışanlar da 3 ay şirkete duydukları güven sebebiyle güler yüzlerini eksik etmeden maaşsız çalışmaya devam etti. Bu süreç 3 ayı geçtiğinde kaptan pilotlarımız maaşlarının ödenmemesi halinde uçakları kaldırmayacaklarını ifade etti ve hemen ardından 14 Şubat'ta Murat Ersoy Atlas Global'in iflasını açıkladı. Böylece biz aylardır planı yapılan bir iflas kumpasının içerisinde olduğumuzdan habersiz şekilde maaşlarımızı aslında hiç alamayacağımızı bilmeden bedava çalıştırıldık. Bu süreçte Ocak sonunda çıkışı verilip iflasa kadar sigortasız şekilde çalıştırılan, 25/2'den işten çıkarılan arkadaşlarımız oldu. İşsiz kaldığımız günden beri içeride kalan maaşlarımız, hakkımızı ve kıdem tazminatlarımızı istiyoruz."

NE OLMUŞTU?
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kardeşi Ali Murat Ersoy'un sahibi olduğu Atlas Global, Kasım 2019'da iflas göstermişti. Atlas Global'de çalışan 2 bin kişi de haklarını alamadığı gerekçesiyle konuyu yargıya taşımıştı.