21 Eylül 2024 Cumartesi

Atina'da uluslararası komplo protesto edildi

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye iade edilişinin 20. yılı Yunanistan'ın başkenti Atina'da protesto edildi.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik komplonun 20. yılı protesto edildi.
 
Tevgera Ciwanen Şoreşger'in çağrısıyla Lavrion kentinden Atina'ya yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe MLKP ve anarşistlerde katıldı. Üç gün süren yürüyüşün ardından kitle Sintagma Meydanında alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Ardından bir heyet parlementoya 15 Şubat komplosu ve sürmekte olan açlık grevlerine dair dosya sundu.
 
Kitle, Sintagma Meydanından Türkiye Konsolosluğuna yürüdü. Yürüyüşte "Biji berxwedana zindana", "Leyla Güven onurumuzdur", "Terörist Erdoğan", "Biji serok Apo" sloganları atıldı. Eyleme DKP, MKP, SYKP ve TKP/ML de katıldı.
 
Saygı duruşunun ardından açıklama yapan Tevgera Ciwanen Şoresger Temsilcisi Abdullah Aslan, "Güneşimizi karartamazsınız, şehitler ve PKK öncülüğünde bu komplo boşa çıkartıldı" dedi.
 
Aslan, "Bugün de Leyla Güven öncülüğünde bu direniş devam ediyor. Biz gençlik olarak önder Apo özgürleşene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Navenda Çanda Kürdistan adına konuşan Lezgin Serhad da komplonun mücadeleleri sayesinde boşa çıkarıldığını kaydetti. Aslan, "Hiç bir güc PKK hareketini ve önderliğini bitiremez, bu hareketin 40 yıllık mücadele deneyimi var. Şunu bilsinler ki biz kazanacağız" dedi.