21 Eylül 2024 Cumartesi

Atina'da tecrit protestosu

Atina'da Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için yapılan eylemler sürüyor. Tevgera Ciwanên Şoreşger'in çağrısıyla yapılan eylemde, açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin kabul edilmesi istendi.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit protestosu ve açlık grevleri ile dayanışma eylemleri gerçekleştirildi. 
 
Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi) çağrısıyla yapılan yürüyüşe MLKP, KKÖ, TKP-ML, DKP, SYKP ve Yunanistanlı Anarşistler de destek verdi. Eylemde "Leyla Güven onurumuzdur", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Eşitlik kardeşlik Kürt ulusuna özgürlük", "Şehit namirin", "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.
 
Academia Meydanında başlayan yürüyüş, Türkiye konsolosluğu önünde son buldu. Yürüyüşe yüzlerce kişi katılırken, Leyla Güven ve Abdullah Öcalan'ın posterleri taşındı.
 
Konsolosluk önünde Yunanca yapılan açıklamada, Türkiye'de 300 politik tutsağın açlık grevinde olduğu ve eylemcilerin taleplerinin bur an önce kabul edilmesi gerektiği belirtildi.
 
HDP Milletvekili Leyla Güven'in direnişlerle dolu yaşımının anlatıldığı açıklamada, "Güven, 80 gündür açlık grevinde, tahliye olmasına açlık grevini bırakmadı. Bizler de tecrit kırılana kadar direnişi sürdüreceğiz" denildi.
 
Tecritin kaldırılması için Yunan halkının da desteğinin önemli bir yerde durduğu kaydedilen açıklamada, "Direnç, hayat vaad ediyor. Bu uğurda ne yapılması ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır" denildi.