21 Eylül 2024 Cumartesi

Atina'da tecride karşı yürüyüş düzenlendi

Yunanistan Eylem Birliği Türkiye/Kürdistan'ın Öcalan'a uygulanan tecridin sona erdirilmesi talebiyle yürüttüğü kampanya yapılan yürüyüşle sona erdi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sonlandırılması talebiyle yapılan açlık grevleri sürüyor ve açlık grevleriyle dayanışma eylemleri devam ediyor. Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Yunanistan Eylem Birliği Türkiye/Kürdistan'ın başlattığı kampanya kapsamında dün düzenlenen yürüyüşle sona erdi.
 
Bir haftadır süren kampanya kapsamında Atina'nın bir çok merkezinde stantlar açıldı ve bildiri dağıtımı yapıldı. Akademia Meydanı'nda bir araya gelen kitle Türkiye Konsolosluğu önüne yürüdü.
 
Yunanca ve Kürtçe tecrit karşıtı pankartların taşındığı yürüyüşte "Leyla Güven onurumuzdur", "Biji berxwedana zindana", "Öcalan'a özgürlük" sloganları atıldı.
 
Yürüyüş sonunda Navenda Çanda Kürdistan adına konuşan Metin Bingöl, özyonetim direnişlerinde şehit düşenleri andı. Tecrit son bulana kadar direnişin süreceğini belirten Bingöl, "Önder Apo özgürleşmeden ne bu direniş biter ne de bu halk sokaklardan ayrılır. Bugün dört parca Kürdüstan'da Avrupa'da binlerce yoldaşımız bedenini açlığa yatırmış tarihi bir direniş sergiliyor. Bu direnişi selamlıyorum" dedi.