20 Eylül 2024 Cuma

Ateşkes çağrısı yapan Yahudilere polis şiddeti

Gazze için ateşkes çağrısı yapan Yahudi aktivistler, Washington'daki Demokratik Ulusal Komite binası önünde bir araya geldi. Eylemciler, polis tarafından darp edildi.

Yahudi barış aktivistleri, siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük işgal saldırılarının son bulması için Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkentinde yer alan Demokratik Ulusal Komite binası önünde eyleme geçti. 150'ye yakın aktivistin yan yana geldiği eylemde Demokrat Parti merkezi işgal edildi.

Jewish Voice for Peace ve IfNotNow isimli kuruluşların çağrısıyla toplanan eylemciler, binanın kapısının önünde kol kola vererek "Gazze yaşasın" sloganları attı. Polisin protestocuları darp ettiği ve biber gazı kullandığı belirtildi. Bir eylemci, merdivenlerden aşağı itildi. 

Jewish Voice for Peace'in direktörü Beth Miller, protestoculara yönelik polis saldırısını kınadı. Miller, "Demokratların karar vermesi gerekiyor: Barış ve adaletin yanında mı duracaklar, yoksa savaşı ve soykırımı desteklemeye devam mı edecekler?" ifadelerini kullandı. IfNotNow'un sözcüsü Eva Borgwardt ise yaptığı açıklamada, "Polis, ateşkes çağrımıza kulak vermek yerine şiddet içermeyen protestoculara biber gazıyla şiddet kullanarak saldırdı" dedi.