20 Eylül 2024 Cuma

Ataşehir Belediyesi zorunlu emeklilik dayatmasını sürdürüyor

Direnişlerinin 3. gününde işçileri uyaran Ataşehir Belediyesi işçileri, yaşananların sadece kendileriyle sınırlı kalmayacaklarına dikkat çekti. Dayanışmanın ve mücadeleni vurgulayan direnişçiler, emeklilik yaşı gelen işçilerin karşılaşacağı hukuksuzlukları sıraladı.

Zorunlu emeklilik dayatmasıyla işten atılan Ataşehir Belediyesi ATAPER işçilerinin direnişi 3. gününde. Direnişçi işçiler, belediye işçilerine karşılaşacakları tehlikeye karşı uyarıda bulundu.

Direnişçi işçilerin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bizim işten atılmamız için üretilen senaryo, sadece bizimle sınırlı kalmayacak. Dün üç arkadaşımız ATAPER Şirketi tarafından aranıp 'emekliliğiniz geldi, gelin imza verin, emekli olun' denmiş. Belediyemizde prim gün sayısı dolan yaklaşık 300 emekçi var. Hepsini birer ikişer kendi onayları olmadan işten çıkaracaklar. Hepimizi düşük emekli maaşları ile yaşamaya mahkum ediliyoruz.

"Yasal kılıfı ise şöyle uyduruluyor. İşveren yanlış kod ile iş çıkışı veriyor. İşçi bunun hukuksuz bir uygulama olduğunu ancak mahkeme kararı ile ispatlayabiliyor. Bu süreç 3-4 yıl sürüyor. Mahkeme masrafları 20-25 bin lirayı aşıyor. Ataşehir Belediyesinde başlatılan ve giderek daha fazla iş koluna yayılacak ve işçilerin canını yakacak strateji tam olarak budur.

"Biz Ataşehir'de direniş başlatan işçiler olarak bu uygulamayı ancak birlikte direnerek püskürtebiliriz. Gün içinde 'susma, sustukça sıra sana gelecek' diye attığımız slogan yukarıda anlattığımız acı gerçeğe dikkat çekmek içindir. Bu tabloyu birlikte direnerek değiştirebiliriz."