20 Eylül 2024 Cuma

Ataşehir Belediyesi direnişi 4. gününde: Susmayın

Direnişin 4. gününde belediye işçilerine seslenen Ataşehir Belediyesi Ataper işçileri, "Bizden sonra sıra size gelecek" uyarısı yaptı.

Ataşehir Belediyesi Ataper işçileri, zorunlu emeklilik dayatmasıyla kod 8 ile çıkışına karşı merkez bina önünde direnişini sürdürüyor. "Kanunsuzca işten atmalar son bulsun, işimizi geri alacağız" pankartını açan işçiler, belediye çalışanlarına seslenerek dayanışma çağrısı yaptı.

Kısa bir açıklama yapan işçileri, patronların kod 8'e yasal kılıf olarak "yanlış kod kullanmışım" dediğini hatırlattı. Kod değişikliği için mahkemelerin işaret edildiğini belirten işçiler, "Mahkemeyi kazandığımız anda bile burada yönetim, dört maaş yada sekiz maaş kötü yine tazminatını ödeyip işe almadığını biliyoruz" dedi.

"Şunu çok iyi biliyoruz ki bizden sonra sıra size gelecek" diyen işçiler, uydurma kodlarla insanları işten çıkartan yönetimin mahkeme süreci bittiğinde hiçbir şeklide işe geri alınmayacağını vurguladı. Direnen işçiler, "Siz KHK'lısınız, işten atılmazsınız diyorlar. Öyle değil bu. Kod 8'den atıldık, iyi araştırın alakası yok. Tamamıyla yönetimin uydurduğu kodlardır. Diyoruz ki susmayın sıra size gelecek" dedi.

Direnişçiler, "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Hak, hukuk, adalet işçilerle gelecek" sloganlarıyla açıklamayı sonlandırdı ve 4. günün direnişini başlattı.