20 Eylül 2024 Cuma

Ataşehir Belediyesi direnişi 15. gününde: Sıra size gelmesin diye direniyoruz

Direnişinin 15. gününde olan Ataşehir Belediyesi Ataper işçileri, sadece kendileri için değil 2-6 ayı kalan işçiler için, EYT'li işçiler için de direndiklerini söyledi. Direnen işçileri bugün TİP Milletvekili Kadıgil ve TİP Emek Komisyonu ziyaret etti.

Zorunlu emeklilik dayatmasıyla işten çıkarılan Ataşehir Belediyesi Ataper işçilerinin direnişi 15. gününde sürüyor. "Kanunsuzca işten çıkarmaya hayır. İşimizi geri alacağız" pankartıyla sabahın erken saatlerinde direnişe başlayan işçiler kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.

Direnen işçilerden Hasan Karaçay, "İnsan onuruna yakışmayacak bir şekilde işten atıldık. Bizim ile aynı durumda olan arkadaşlarımız için, 2 ayı kalan arkadaşlarımız için, 6 ayı kalan arkadaşlarımız için, EYT'li arkadaşlarımız için direnişteyiz. Sıranın size gelmemesi için direnişteyiz. Diyoruz ki, kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Ataşehir emekçileri bu direnişi işimize dönünceye kadar sürdüreceğiz. Onun için diyoruz ki hak, hukuk, adalet işçilerle gelecek" dedi.

İşçileri bugün TİP Milletvekili Sera Kadıgil ve TİP Emek Komisyonu ziyaret etti.