2 Ekim 2024 Çarşamba

Aspir: Karadeniz özgür bir alan olacak, kimsenin kuşkusu olmasın

MLKP ve HBDH komutanlarından Koray Aspir, sicil videosunda devrimci mücadelesine bir gerilla olarak devam etme kararıyla özgür alanlara geçtiğini belirtti. Kaza sonucu üç parmağını kaybetmesine rağmen silahlı mücadeleyi sürdürdüğünü dile getiren Aspir, mücadeleyi Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanına yaymak istediklerini dile getirdi.

Kars Kağızman'da ölümsüzleşen MLKP Karadeniz Kır Gerilla Birliği ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) komutanlarından Koray Aspir'in sicil videosuna ETHA ulaştı.

Aspir, farklı zamanlarda kayda alınan videolarında, kimlik bilgilerinin yanı sıra devrim mücadelesine katılımı ve partili kimliği, özgür alanlara geçiş dönemi, hazırlık aşamasında bir elinin üç parmağını kaybettiği kaza ve sonrasında kendisiyle yürüttüğü tartışmalar ile Karadeniz dağlarına doğru ilerleyen savaş deneyimine ilişkin konuşuyor.

Aspir Rojava devrim savunması döneminde verdiği sicil kaydında kimlik bilgilerini şu şekilde aktarıyor: "İsmim Koray Aspir.  8 Kasım 1990 Ankara doğumluyum. Parti ismim Diyar Zafir. Partiyle 2010 yılının Kasım ayında tanıştım. O tarihten bu yana devrimci mücadelenin anlamı, sosyalizmin anlamı, kavramı konusunda kendimi zorladım."

'DEVRİM SAVAŞÇISI OLMA KARARI ALDIM, YAŞAMIMI BUNA GÖRE AYARLADIM'
Devrimci mücadelesinin her aşamasında sınırlarını zorlayan biri olduğunu dile getiren Aspir şöyle devam ediyor: "Ve mücadele yaşamım içerisinde devamlı sınırlarımı zorlayan bir pozisyonda yer almaya çalıştım. Aslında bir yandan da bu faşist sömürgeci sistem, benim bu sınırları aşmamı zorlayıcı bir yerde durdu. Bir yanda, Kürdistan'da devam etmekte olan kirli savaş var ve her türlü insanlık onuruna yakışmayan, yakışmadan sürdürülen bir savaş. Bir yandan Türkiye cephesinde en demokratik taleplerle sokağa çıkan insanlara onca zulüm işleyen bir devlet sistemi var. Bunun karşısında özgür bir yaşam özlemi arzulayan bir insanın sınırlarını aşmaması zaten mümkün değil. Bu temelde çok geçmeden, üniversiteyi bitirdikten sonra netleşmem kısa sürdü ve yaşamıma profesyonel devrimci olarak devam etmek istedim. Ve bu aşamada devrimin ve partimin bir askeri olarak, bir savaşçısı olarak mücadelede devam etmek kararı aldım. Ve yaşamımı buna göre ayarlamaya çalıştım."

MLKP'nin başından itibaren Rojava devriminin aktif bir öznesi olduğunu kaydeden Aspir, özgür alanlara geçiş süreci ve sonrasında yaşananlara dikkat çekiyor. Aspir, "Rojava devrimi gerçekleşti, parti devrimin başından itibaren burada aktif bir öznesi olarak devrimi hem savunuyor, hem büyütüyor. Savaşma kararı aldığımda bu, bana bir olanaktı ve çok geçmeden bu çağrıya ben de kulak verdim. Ve Rojava devrimine katıldım. Hazırlık aşamasında bir kaza geçirdim. Bir yıllık tedavi sürecinin ardından, tekrar iradeli olarak savaş siperlerinde parti saflarında yerimdeyim" diyor.

Yaralı olduğu dönem içinde Suruç ve Ankara katliamlarının yaşandığını hatırlatan Aspir şunları ifade ediyor: "Bu bir yıllık süre boyunca birçok yoldaşım şehit düştü. Pirsûs (Suruç) katliamı gerçekleşti, Ankara katliamı gerçekleşti. Bunlar hakikaten beni çok zorlayıcı bir noktada yer aldı. Bu dönem boyunca sadece öfkemi biledim, ideolojik ve psikolojik olarak kendimi daha çok hazırladım. Bu kazanın etkilerinin yaşamımda hiçbir iz bırakmasına izin vermedim. Tekrar bir savaş iradesiyle saflardayım."

'DEVRİMİN ÇAĞRISINA KULAK VERİN'
Sicil videosunun devamında tüm gençlere, emekçilere, kadınlara, ezilenlere çağrı yapan Aspir, "Buradan bir çağrı yapmak istiyorum, tüm gençlere, tüm emekçilere, kadınlara, ezilen tüm bireylere, halklara; devrimin çağrısına kulak verin. İnsanlığın kurtuluşu sadece sosyalizmdedir. Bunun barışçıl yöntemlerle kazanılamayacağı anlaşılıyor. Bunu Pirsus ve Ankara katliamlarından anlıyoruz. Bunu en demokratik hakkıyla sokağa çıkan Kürt halkına devletin yaptığı katliamlarla anlayabiliyoruz. Bu faşist sömürgeci sistemi yıkacak tek araç silahtır, buradan tüm emekçilere, ezilenlere, işçilere, gençlere silahlanma çağrısı yapıyorum. Parti saflarına katılma çağrısı yapıyorum. Kurtuluşumuz, faşist sömürgeci sisteme, kapitalist emperyalist sisteme karşı savaşmaktan geçiyor. Serkeftin (başarılar)" şeklinde konuşuyor.

'PARMAKLARIMI KAYBETTİM, UMUDUMU KAYBETMEDİM'
MLKP savaşçısı Aspir, farklı zamanda kayda alınan bir başka videoda ise özgür alanlarda geçirdiği ve üç parmağını kaybettiği kazaya ilişkin konuşuyor. Aspir, tedavi sürecinde yürüttüğü iç tartışmayı şöyle tarif ediyor: "Özgür alanlara ilk geldiğimde, yani hazırlık aşamasındayken ufak bir kazayla parmaklarımı kaybettim. Ama bu, mücadelemde hiç bir zaman beni geriye düşürecek bir rol oynamadı. Tam tersine bu aşamada nasıl daha fazla özneleşebilirim, bu konu üzerine yoğunlaştım. Hep kendime sorduğum soru şuydu, biz bu mücadeleye sadece üç parmak kaybetmek için mi girdik? Hayır. Biz can feda bir şekilde bu mücadele içerisine katıldık. Yani kendi kendime dedim, üç parmakla kurtulamazsın diye. Savaş gerçekliğimiz aslında böyledir. Birçok yoldaş yaralanıyor. Bazen mücadeleden geri düşmek zorunda kalıyor. Ama kimse umudunu kaybetmesin. Tek kolumuz da olsa, tek bacağımız da olsa her insan savaşabilir yani. Aynı zamanda bunun iddiasıyla da yola çıktım."

'BU YOLDA BELKİ ŞEHİT DE DÜŞEBİLİRİZ'
MLKP'nin açtığı yeni savaş siperlerinde görev aldığını hatırlatan Aspir, kurucu bir çalışma yürütmenin heyecanını yaşadığını dile getiriyor. Aspir, "Partimiz daha da büyüyor, mücadele cephesi genişliyor. Bu doğrultuda biz de yeni bir savaş cephesine başlıyoruz. Bu savaş cephesine aslında kurucu bir ekip olarak katılıyoruz. Bunun heyecanı hiç bir şeye değiştirilemez. Faşizmi bir de başka alanlardan vuracağız. Önümüzde birçok görev var. Yoldaşlarımız, partimiz bu konuda bize güvendi, inandı. Bu güveni boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız. Bu sözü buradan yineliyorum. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Bu yolda belki şehit de düşebiliriz. Biz kazanacağız ama buna eminim. Son kez an serkeftin, an serkeftin" diye konuşuyor.

'YOLDAŞLARA MESAJIM: ONLARI SEVİYORUM'
Aspir, Karadeniz Kır Gerilla Birliği'nde yer aldığını dile getirerek, amaçlarının devrimci savaşı Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanına yayma amacında olduklarını dile getiriyor. Aspir, şöyle konuşuyor: "Partinin Karadeniz Kır Gerilla Birliği'nde görev almaktayım. Gerilla olmanın anlamı benim için büyük. Eminim tüm yoldaşlar açısından da büyüktür. Gideceğimiz alan zorlu bir alan. Orada hiçbir şekilde parti çizgisinden sapmayacağıma dair söz verebilirim. Yoldaşlara mesajım, onları seviyorum. Hiç bir şekilde çizgiden kopmasınlar. Mücadele yaşamlarında yoldaşlarıma başarılar diliyorum."

'HESAP SORACAĞIZ, KARADENİZ'İ ÖZGÜR BİR ALANA ÇEVİRECEĞİZ'
Devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenleri asla unutmayacaklarını ve hesap soracaklarının altını çizen MLKP komutanlarından Aspir, sözlerini şu şekilde tamamlıyor: "Kimsenin kuşkusu olmasın, şehit düşen hiçbir yoldaşımızı unutmadık. Onların hepsinin hesabını soracağız. Karadeniz'i özgür bir alana çevireceğiz. Bu amaçla gidiyoruz. Savaşı Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanına yayma gibi bir amacımız var. Bu adımın bir öncüsü olmak, benim için ayrı bir gurur. Ve bu gurura uygun şekilde hareket edeceğim. Sömürgeci işgalci faşist Türk devletinden hesap soracağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Serkeftin."