20 Eylül 2024 Cuma

Asır Plastik işçileri 28 gündür direnişte

28 gündür gasp edilen hakları için direnen Asır Plastik işçileri, kamuoyuna dayanışma çağrısı yapıyor.

Asır Plastik işçilerinin gasp edilen hakları için direnişi 28. gününde. İstanbul Kartal’da bulanan Asır Plastik patronu 120 işçinin alacaklarını vermeden işine son verdi ve fabrikayı kapattı. Direnişe geçen işçiler fabrika önünde direnirken tek bir muhatap bulamıyor, telefonlarına yanıt verilmiyor, işçiler atılan mesajlarla sürekli oyalanıyor.

İşçilerin bir buçuk aylık maaşı, yıllık izin ücretleri ve kıdem tazminatlarına patron çökerken, fabrika içinde direnen işçilere polis saldırmış işçiler darp edilmişti. Buna rağmen fabrikadan ayrılmayan işçiler, "Elektriğimiz  kesik, kiramızı ödeyemiyoruz, çoluk çocuk evde aç kaldı" diyor.

Fabrikayı bir firmanın aldığını ve firmanın avukatının kendileriyle saatlerce toplantı yaptığını aktaran işçiler, "Bize önce patronun olumlu yaklaştığını söyledi. Sonra aradığımızda telefonlarımızı açmadı. Mesajla 'patron olumsuz' bakıyor dedi" diye aktarıyor.

Kimle görüşmeye çalışsalar gün verip oyaladığını, bir muhatap bulamadıklarını belirtiyor işçiler ve ekliyor: "Ekim ayı öncelikli olarak maaşlarımızı istiyoruz. Tazminatlarımızı istiyoruz. Hepimiz mağduruz kiramız, elektrik, su faturamız var. Hepimizin çocuğu var. Evde aç bekliyor. Haklarımız için her yola başvuracağız ve sonuna kadar devam edeceğiz."