23 Eylül 2024 Pazartesi

Asgari ücret toplantısının ikincisi sona erdi

2021 yılındaki asgari ücretin belirlenmesi için yapılan ikinci toplantı sona erdi. Toplantı sonrası patron örgütü TİSK yaptığı açıklamada, dengeli bir asgari ücret belirlenmesini istedi.

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında ikinci toplantı, TİSK'in ev sahipliğinde Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında çevrim içi olarak yapıldı.

Basına kapalı olarak yaklaşık iki saat süren toplantıda, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işveren kesiminin görüşlerini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının küresel rekabetteki duruma, Ticaret Bakanlığının da dış ticaretteki gelişmelere dair veri ve raporları paylaştığı toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri de sunum yaptı.

Komisyon, üçüncü toplantısını 22 Aralık Salı günü Türk-İş'in ev sahipliğinde yine çevrim içi yapacak.

Toplantının ardından açıklama yapan patron örgütü TİSK, "Asgari ücret destekleri tüm işletmeleri kapsayacak şekilde devam etsin. Ücret üstündeki vergi ve prim yükleri uygun seviyeye çekilsin. İstihdamı korumak için dengeli bir asgari ücret belirlenmesi her zamankinden daha önemli" ifadesini kullandı.

TİSK daha önceki açıklamasında da "istihdam" tehdidinde bulunarak yeni asgari ücretin bu şekilde belirlenmesini istemişti.