20 Eylül 2024 Cuma

Asgari ücret toplantısı ertelendi

Sermayedarlar ve onların sözcüsü AKP-MHP iktidarının açlık sınırının altındaki tuttuğu asgari ücretin belirlenmesi için bugün yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı ertelendi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, bugün yapılacağı açıklanan ilk toplantısı ertelendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantının 11 Aralık'ta yapacağını duyurdu.

Asgari ücret belirlenirken, "ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum, ücretlilerin geçinme indeksi, fiilen ödenmekte olan ücretler, genel durum ve geçim şartlarının" göz önünde bulundurulduğunu öne süren Işıkhan, "işçileri korumak ile sürdürülebilir ekonomiyi desteklemek" arasında doğru dengeyi kurmaktan bahsederek, işçi ve emekçilere açlık sınırının altında ücret dayatmasına devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Asgari ücretin AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana nominal olarak 61 kat arttığını söyleyerek bununla övünen Işıkhan, enflasyonun yüzde 150'lere dayandığına değinmekten kaçındı. 21 yılda işçilere enflasyona ezdirmeme kararlılığını sürdürdüklerini savunan Işıkhan, açlık sınırının altında, büyük bir sömürü düzeninde çalışmak zorunda bırakılan işçi ve emekçilerle dalga geçti.