4 Ekim 2024 Cuma

'Aşağıya bakmayacağız'

Mardin, Antalya ve Trabzon'da bir araya gelen çok sayıda kişi Boğaziçi Üniversitesi direnişine destek verdi. "Aşağı bakmayacağız" şiarıyla düzenlenen eylemlerde, faşizme karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

Boğaziçi Üniversitesi direnişine yönelik polis saldırısı, işkenceli gözaltı ve tutuklamalara ilişkin tepkiler sürüyor. Mardin, Antalya ve Trabzon'da yapılan açıklamalarla, mücadelenin devam edeceği kaydedildi. 

MARDİN: BAŞ EĞMEYECEĞİZ, AŞAĞI BAKMAYACAĞIZ
Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, "Kayyum rektöre direnen Boğaziçi hepimiziz. Baş eğmeyeceğiz, aşağı bakmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini Eğitim Sen Mardin Şube Sekreteri Yasemin Altuni Derin okudu. 


Derin, "Bizler kayyımların karşısında durup halkın, üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin iradesini savunmaya devam edeceğiz" dedi ve şöyle devam etti: "Emekten, demokrasiden ve barıştan yana herkesi gençlerimize, akademiye ve üniversitelere sahip çıkmaya davet ediyoruz. Rektörlerin üniversite bileşenlerinin iradesiyle seçilmesini engelleyen düzenlemenin değiştirilmesi için TBMM'de grubu bulunan siyasi partileri sorumluluğa davet ediyoruz! Kumpasçıların, haksızlıkların, tehditlerin ve nefret söylemlerinin karşısında diz çökmeyen herkesin yanındayız."

Açıklama alkışlarla sona erdi.

ANTALYA: FAŞİZME KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM
Antalya Gençlik Dayanışması, Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde basın açıklaması yaptı. "Yasaklara karşı aşağıya bakmayacağız" şiarıyla düzenlenen açıklamanın metnini okuyan Nehir Erdoğdu, Antalya'da dün yürürlüğe sokulan 15 günlük eylem ve etkinlik yasağına tepki gösterdi. 

Erdoğdu, "Bizler AKP'nin tüm bu baskı ve şiddetlerine karşı gençlik olarak bir aradayız ve tüm gençliği faşizme karşı mücadeleyi büyütmek için direnmeye çağırıyoruz. Bir kez daha buradan söyleyelim, aşağı bakmayacağız" dedi. 

TRABZON: AKADEMİYE VE ÜNİVERSİTELERE SAHİP ÇIKALIM
Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi'nin çağrısıyla, "Üniversitelerimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz, asla aşağı bakmayacağız" şiarıyla eylem yapıldı. 

Basın açıklamasını okuyan Simla Mumcuoğlu, "Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak, emekten, demokrasiden ve barıştan yana herkesi sıra arkadaşlarımıza, akademiye ve üniversitelere sahip çıkmaya davet ediyoruz. Trabzon sokaklarından, rektörlerin üniversite bileşenlerinin iradesiyle seçilmesini engelleyen anti-demokratik düzenlemenin derhal kaldırılmasının ve üniversitelerin özerk, demokratik, bilimsel bir hale getirilmesinin haklı ve gür sesini yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Eylem, "Asla aşağı bakmayacağız" sloganıyla sona erdi.