4 Ekim 2024 Cuma

Arena Park'ta Gökhan için eylem: Kaçırdınız, geri vereceksiniz!

Kaçırılan sosyalist işçi Gökhan Güneş için Arena Park'ta eylem yapan ailesi ve yoldaşları İçişleri ve Adalet Bakanlığı'na seslendi: "Siz kaçırdınız Gökhan'ı ya verirsiniz ya da sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Kaçırdınız, kaybetmenize asla izin vermeyeceğiz."

Kendisinden dört gündür haber alınamayan sosyalist Gökhan Güneş'in akıbetinin açıklanması için ailesi ve yoldaşlarının eylemleri sürüyor.

İkitelli'de bulunan Arena Park önünde yapılan eylemde bir kez daha "Gökhan Güneş nerede" diye soruldu. Köprü üzerine "Gökhan nerede? "yazılı pankartın asıldığı eylemde Gökhan'ın kardeşleri Nurhayat Güneş ve Gülhayat Güneş Toraman halka yönelik konuşmalar yaptı.

'GÖKHAN'I YA VERİRSİNİZ YA DA HER GÜN SOKAKLARDA OLACAĞIZ'
"Kardeşimizi kaybetmenize izin vermeyeceğiz" diyen Nurhayat Güneş, şu ifadeleri kullandı: "Gökhan nerede? Bu mahallede daha önce defalarca kez kaçırılmaya çalışılan kardeşim nerede? Kardeşimi kaçırmaya çalışanlar, kaybetmeye çalışanlar size sesleniyoruz; Gökhan'ı ya verirsiniz ya da biz her gün sokaklarda, meydanlarda onu aramaya devam ederiz. Gökhan nerede? Bir daha soruyoruz. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı kardeşimi kaçırdınız, geri vereceksiniz! Kardeşim nerede?"

'GÖKHAN'I SİZE BIRAKMAYACAĞIZ, KAYBEDEMEYECEKSİNİZ'
Gülhayat Güneş Toraman ise, "Gökhan için buradayız, olmaya da devam edeceğiz. Kardeşimi bırakmayacağız, kaybedemeyeceksiniz. Biz durmayacağız, yılmayacağız. Bizi gözaltılarla, farklı yerlere dağıtarak, hastanelere uzak yerlere bırakarak, zulmederek yıldıramayacaksınız" dedi.

"Gökhan Güneş nerede?" sloganının yükseldiği eyleme müdahale eden polis, ailenin ve Gökhan Güneş'in yoldaşlarının önünü keserek "Gözaltına alacağız. Gitmenize izin vermeyeceğiz" diyerek, gözaltına almakla tehdit etti.

Gökhan Güneş'in ailesi ve arkadaşlarının etrafını saran polis, Gülhayat Toraman, Nurhayat Güneş, Ferhat Harun Pehlivan, Özge Doğan, Hacı Toraman'ı gözaltına aldı. Gözaltına alınan sosyalistler Vatan Caddesi'nde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.