21 Eylül 2024 Cumartesi

AP'nin önünde Güven için eylem

Avrupa Parlamentosu'nun önünde eylem yapan Kürt halkı ve dostları, Leyla Güven'in tecridin kaldırılması talebinin kabul edilmesi için Avrupa'nın harekete geçmesini istedi.

Şehit Aileleri Kurumu'nun çağrısıyla Avrupa Parlamentosu'nun önünde eylem yapıldı.

"Leyla Güven'in talebi, talebimizdir" pankartı ile Leyla Güven'in fotoğraflarını taşıyan kitle, sık sık sık "Terörist Erdoğan", "Hepimiz Leyla'yız" sloganlarını attı. Eylemde Öcalan posterlerinin yanı sıra Secours Rouge ile SKB bayrakları da açıldı. 

Aileler, şehitlerinin fotoğrafları ile eyleme katıldı. 
 
 
Yapılan konuşmalarda Leyla Güven'in eyleminin 78. gününde olduğu ve sağlık bakımından kritik aşamayı aştığı belirtildi. Uluslararası örgütlere seslenen kitle, "Türk devleti uluslararası sözleşmelere imza atmıştır. Bu sözleşmelere uymamaktadır. Uyması için görevinizi yerine getirin" çağrısını yaptı. 
 
Eyleme Kuzey İrlanda'nın özgürlüğü için mücadele eden Sinn Fein'li milletvekili Colette McAllister de katıldı. Bobby Sands'in yaptığı açlık grevini hatırlatan McAllister, Leyla Güven'in talebinin de haklı olduğunu belirtti. McAllister, Leyla Güven'in talebinin karşılanmasını isterken, "Leyla Güven'e özgürlük" dedi.
 
Eylem sloganlarla sona erdi.
 
Brüksel'de yarın 14.00-16.00 saatleri arasında Avrupa Konseyi'nin bulunduğu Schuman Meydanı'nda eylem yapılacak.