20 Eylül 2024 Cuma

Antalya Kadın Platformu: Haklarımızdan da hayatlarımızdan da vazgeçmeyeceğiz

"Yargı Reformu" adıyla hazırlanan düzenlemenin ikinci paketinde çocuk istismarını meşrulaştıran düzenlemeye tepki gösteren Antalya Kadın Platformu, "Çocuk istismarı meşrulaştırılamaz. Ne haklarımızdan ne de hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Antalya Kadın Platformu, çocuk itismarının önünü açan, meşrulaştıran, kadınların haklarını gasp etmeye yönelen yeni yargı paketi ile açıklama yaptı.

Atallos Meydanı'nda bir araya gelen Antalya Kadın Platformu üyeleri, "Çocuk istismarını yargı paketi ile meşrulaştıramazsınız" pankartı ile taleplerin yer aldığı dövizler taşıdı. 

Antalya Kadın Platformu adına LGBTİ Biz İnisiyatifignden Derya Doğan okudu. Açıklamada, daha önce kadınların örgütlü mücadelesiyle geri çektirilen yasanın yeniden gündeme getirildiği ve kadınların itirazlarının görmezden gelindiğine dikkat çekildi. 

Erkek egemen iktidarın sözcüleri ve medyası aracıellemiyorum ğıyla bir süredir İstanbul Sözleşmesini hedef aldığını söyleyen Doğan, "Bu yargı paketi tam da bu saldırıların sonucunda kadınların yaşamını ipotek altına almaya yöneliktir. Erken yaşta evliliğin önünü açan, istismarcıları evlilikle affederek istismarı meşrulaştıran, şiddetten kaçmak için boşanmaya kalktığında 'nafaka yok, kendi imkanlarınla geçin' demek kadınları şiddete, ölüme mahkum etmek demektir" diye konuştu.

"Ne haklarımızdan ne de hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" diyen Doğan açıklamasına şöyle devam etti: "Çocuklara ve kadınlara yönelik bu düzenlemeleri kabul etmiyoruz. Çocuk istismarının meşrulaştırılmasına, kadınların nafaka hakının gasp edilmesine yönelik bu yasalara geçit vermeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de itirazımızı yüksek sesle sokaklarda haykırıyoruz."

Açıklama, "Bu yasalar böyle geçmez", "Kadın çocuk düşmanı yargı paketi", "Kadın cinayetleri politiktir", "Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz" sloganları atıldı.