21 Eylül 2024 Cumartesi

Antalya HDP Kadın Meclisi: Kadın mücadelesini her yerde yükselteceğiz

Antalya'da HDP'li kadınlar tarafından düzenlenen eylemde kadınlar, kadın kurumlarına yönelik baskılara ve kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Antalya'da HDP'li kadınlar tarafından düzenlenen eylemde kadınlar, kadın kurumlarına yönelik baskılara ve kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. HDP Antalya Kadın Meclisi'nin düzenlediği eylemde kadınlar mor kurdele etrafında balonlarla zincir oluşturdu.

HDP Parti Meclisi üyesi Songül Sarkli, pandemi sürecinde infaz yasası ile kadınların daha fazla şiddete maruz kaldığını, kadınların hayatlarının tehlikeye atıldığını vurguladı. Yine pandemi sürecinde kadınlara yönelik tutuklamaların hız kesmediğini, Diyarbakır'da birçok kadının gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca Başak Demirtaş'a sosyal medyadan saldıran kişinin serbest bırakıldığını, bu saldırılara kadınların sessiz kalmayacağını ve her yerde kadın mücadelesini yükselteceğini belirtti.

Daha sonra kadınlar ölüm orucu direnişinde bulunan Avukat Ebru Tumtik ile mahpus kadın siyasetçilerin ve katledilen kadınların hikayelerini okudu.