4 Ekim 2024 Cuma

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Boğaziçililerin yanındayız

Attalos Meydanı'nda açıklama yapan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, "Tutuklanan ve gözaltına alınan öğrenci arkadaşlarımız hemen serbest bırakılmalı ev hapsi uygulamalarına son verilmelidir. Kayyum rektör Melih Bulu hemen istifa ederek Boğaziçi Üniversitesinin önünü açmalıdır" diye belirtildi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara karşı Attalos Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

"Kayyum rektör istemiyoruz. Özgür ülke demokratik üniversite. Boğaziçi öğrencilerinin yanındayız" pankartının açıldığı eyleme çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde yapılan açıklamada, "Üniversiteler iktidarın elinde cübbeleri polis postalıyla ezilen, kapılarına kelepçe vurulan, siyasi iktidar karşısında el pençe divan durmaya zorlanan, akademisyenleri ihraç edilen, emekçileri güvencesiz çalışmaya mahkum edilen, öğrencileri gözaltına alınan yerlere dönüştü" diye belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve onlara destek olmak isteyen arkadaşları gün boyunca polis tarafından şiddet gördüğü ve gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyesi, emekçisi ile kayyum rektör atamasına karşı tek yürek halinde kararlı bir direniş sergiliyor" diye belirtildi.

Açıklamada, "Rektörlerin atanarak değil seçimle gelmesini savunan; yöneticilerinde intihali, itaati ve yalanı değil liyakati görmek isteyen; tek tipçi, baskıcı ve kontrolcü bir öğrenme ortamı yerine eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir öğrenme iklimini talep eden üniversiteli gençler sabırla ve sebatla demokratik tepkilerini gösteriyor, taleplerini dile getiriyorlar, bu haklı direnişin yanındayız" denildi.

Kayyum rektör Melih Bulu'nun öğrencilere yönelik linç kampanyasına katılmasına tepki gösterilen açıklamada, İçişleri Bakanı Süeyman Soylu'nun linç korosuna önderlik ediyor oluşunun iktidarın halka karşı takındığı düşmanca tutumun en net göstergesi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Tutuklanan ve gözaltına alınan öğrenci arkadaşlarımız hemen serbest bırakılmalı ev hapsi uygulamalarına son verilmelidir. Kayyum rektör Melih Bulu hemen istifa ederek Boğaziçi Üniversitesinin önünü açmalıdır" diye belirdildi.