4 Ekim 2024 Cuma

Anne Yaman: Sokağı kadınlara değil tecavüzcü Mehmet Tunçlara yasaklayalım

Çeteci ve tecavüzcü Mehmet Tunç'un yakınlarının tecavüzü meşrulaştırmak ve Tunç'u aklamak için kızı D.Y.'yi karalamaya çalıştıklarını belirten anne Yaman, bu çabaların nafile olduğunu kaydetti. Mehmet Tunç'un arkalarında devrimci olduğunu gördüğünü vurgulayan anne Yaman, Mehmet Tunç'tan da kızının ayrıldığı Abdullah Atasoy'dan da hesap sorulana kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

İstanbul'un Ataşehir ilçesine bağlı 1 Mayıs Mahallesi'nde polisle işbirliğiyle bilinen çeteci Mehmet Tunç tarafından kızı kaçırılan, alıkonulan, cinsel saldırı ve sistematik şiddet işkencesine maruz kalan anne Saniye Yaman, asla korkmadıklarını ve mücadele edeceklerini vurguladı. 

Özgür Tv'nin Özgür Kadın Programı'na katılan anne Yaman, olay günü Mehmet Tunç'un kapısına dayandığını, kendisini tehdit ettiğini hatırlattı. Yaman, "Benim kızım kaçırılıp, gece boyunca işkenceye, cinsel saldırıya maruz kaldı. Ama çeteci ve tecavüzcü Mehmet Tunç serbest bırakıldı" dedi. 

'DEVRİMCİLERİN ARKAMIZDA OLDUĞUNU GÖRDÜ'
Sürekli olarak Mehmet Tunç tarafından tehdit edildiklerini ancak son günlerde Tunç'un sessiz kaldığını dile getiren anne Yaman, sebebini şöyle açıkladı: "Çünkü devrimcilerin ve kadın örgütlerinin arkamızda olduğunu gördü. Bu yüzden cesaret edemiyor. "

'KİMSE TECAVÜZÜ MEŞRULAŞTIRMA ÇABASINA GİRMESİN'
Öte yandan Mehmet Tunç'un yakınlarının tecavüzü meşrulaştırmak ve D.Y.'yi suçlayarak Tunç'u aklamaya çalıştığını kaydeden anne Yaman, "Mehmet Tunç'un suçunu hafifletmek ve olayı meşrulaştırmak için kimse bu çabaya girmesin. Sevgilisi de olsa bunu kimse hak etmez. Bu çabaya girenler de bilsin, asla dikkate almıyorum. Biz buradayız, mücadele edeceğiz."

'POLİSLE İŞBİRLİĞİ VAR'
Tunç'un daha önce de çok vukuatı olduğunu ifade eden anne Yaman, Mehmet Tunç ve polisin işbirliğini de şöyle anlattı: "Olayın olduğu gece 155'i defalarca aradık polis gelmedi. Daha önce kapımıza dayandığı bir gece aramıştık, polis geldi, 'sen buraya mı kaldın, buraya mı dadandın' dedi sırtını okşadı ve gitti. Tunç, aynı gece tekrar geldi. Zaten kızıma da polisle olan görüşmelerini dinletiyordu."

'KIZLARIMIZA DEĞİL TECAVÜZCÜLERE SOKAĞI YASAKLAYALIM'
"Benim kızım çeteci ve tecavüzcü Mehmet Tunç'un elinden kurtuldu, çok güçlü" diyen anne Yaman, ailelere şu çağrıyı yaptı: "Kızlarınızı kısıtlamayın. İstediği saatte dışarı çıksınlar. Kızlarımızı değil tecavüzcüleri, çetecileri kısıtlayalım. Kadınların güvenliği Mehmet Tunç gibi tacizci, tecavüzcü, çeteciler dışarıda olduğu için yok. Buna karşı mücadele edelim."

'KIZIMIN ESKİ EŞİNE KARŞI DA MÜCADELEMİZ SÜRECEK'
Kızının evli olduğu Abdullah Atasoy tarafından da sistematik şiddet gördüğünü ve cinsel saldırıya uğradığını söyleyen anne Yaman, Abdullah Atasoy ve Mehmet Tunç'a karşı her türlü zorluğu göğüsleyerek mücadele edeceğini vurguladı. 

'KAPILARINIZI DEVRİMCİLERE KAPATMAYIN'
"Devrimcilere kapınızı kapatmayın ki tecavüzcülere, çetecilere, Abdullah Atasoylara, Mehmet Tunçlara kapı aralanmasın" sözünü yineleyen anne, kadın örgütlerine ve devrimci kurumlarına da dayanışma çağrısı yaptı.