4 Ekim 2024 Cuma

Ankara'da TİP yöneticisi ve Öğrenci Kolektifi üyeleri kaçırıldı

TİP Ankara İl Yöneticisi Ali Ayduğan ve Öğrenci Kolektifleri üyesi Uğurcan Baynal ile Sena Bademli, GBT bahanesiyle araçlara bindirilerek kaçırıldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Yöneticisi Ali Ayduğan ve Öğrenci Kolektifleri üyesi Uğurcan Baynal ile Sena Bademli, GBT bahanesiyle araçlara bindirilerek kaçırıldı.

TİP Ankara İl Yöneticisi Ali Ayduğan, evinin önünde kendisine GBT yapılmasının ardından beyaz sivil bir araçla götürüldü. Avukatına ulaşmak isteyen Ayduğan'ın elinden telefonunun alındığı ve gözaltı işlemi hakkında bilgi almak isteyen avukatlara ise Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Ne gözaltı, ne hastane işleminde gözükmüyor" yanıtının verildiği öğrenildi.

TİP Ankara İl Örgütü'nün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara İl Yöneticimiz Ali Ayduğan, hiçbir gerekçe gösterilmeden bilgilendirme yapılmadan emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştır. Kendisine ulaşamamamız için ellerinden gelenleri yapmalarına rağmen Ali yoldaşımızı sizden geri alacağız! Kaçırmak/alıkoymak insanlık suçudur!" denildi.

Öğrenci Kolektifleri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ankara'da arkadaşlarımız yoldan GBT bahanesiyle arabalara bindirilerek kaçırılıyor. Arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Bir arkadaşımızın bile başına bir şey gelirse sorumlusu AKP'dir! Arkadaşlarımızı derhal geri verin!" denildi.