23 Eylül 2024 Pazartesi

Ankara'da sağlık emekçilerine saldıran 1 kişi tutuklandı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ndeki sağlık emekçilerine yönelik saldırıyla ilgili bir kişi tutuklandı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ndeki sağlık emekçilerine yönelik saldırıyla ilgili bir kişi tutuklandı. 1'i adli kontrolle olmak üzere 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla saldırıya tepki gösterdi. Koca, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi çocuk yoğun bakım servisinde sağlık çalışanlarına yeni bir saldırı gerçekleştiğini belirterek, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir yenisi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde dün gece yaşandı. Saldırganlar çocuk yoğun bakım servisine kaldırılan bir hastanın yakınlarıydı. Mahkemede hesap verecekler. Ama çocuklarına verebilecekleri bir cevap olmayacak" ifadelerini paylaştı.

'GEREKLİ CEZAYI ALMALARINI BEKLİYORUZ'
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Akın Kaya ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Olayla ilgili adli süreçler başlatılmış olup, saldırganların gerekli cezayı almalarını bekliyoruz. Bundan sonra bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemler alınacaktır. Görevleri başında uğradıkları şiddet nedeniyle tüm çalışanlarımıza geçmiş olsun diyoruz" ifadesini kullandı.

REKTÖRDEN DE TEPKİ
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da olaya ilişkin, "Sağlıkta şiddet ayıbı bizleri derinden üzmektedir. Gece gündüz cefakarca bizler için mücadele eden sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti kınıyoruz. Çalışanlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Konunun takipçisi olacağız" değerlendirmesini yaptı.

ANKARA TABİP ODASI'NDAN GAÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, SES Ankara Şube Eşbaşkanları Nazan Karacabey ve Kubilay Yalçınkaya ile Dev Sağlık-İş işyeri temsilcisi Reyhan Karadeli, saldırıya uğrayan sağlık emekçilerini ziyaret etti.