4 Ekim 2024 Cuma

Ankara'da öğrencilerin kaçırılması Adana'da kınandı

Ankara'da üç üniversite öğrencisinin kaçırılması Adana'da protesto edildi. Yapılan açıklamada, "Biz, aşağı bakmayanlar, kayyum rektöre, kadın üniversitesine karşı nasıl direndiysek faşizme de öyle direniyoruz. Baskılarınız karşısında yenilmiyoruz" denildi.

Adana'da üniversite öğrencileri, Ankara'da üç üniversite öğrencisinin kaçırılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Adana Şube binasında yapılan açıklamayı Ayşe Bezeğiş okudu. Bezeğiş, Türkiye İşçi Partisi (TİP) il yöneticisi Ali Ayduğan, Kolektif üyesi Uğurcan Baynal ve isminin açıklanmasını istemeyen S.B.'nin dün evlerinin önünde GBT yapıldıktan sonra sivil araçlarla kaçırıldığı kaydetti. Kaçırılan öğrenciler darp ve tehdit edildikten sonra kentin farklı yerlerine bırakıldığı ifade eden Bezeğiş, "Bu saldırı, özerk-demokratik üniversite mücadelesine, gençliğin iradesine yönelik bir saldırıdır" diye belirtti.

"Biz, aşağı bakmayanlar, kayyum rektöre, kadın üniversitesine karşı nasıl direndiysek faşizme de öyle direniyoruz. Baskılarınız karşısında yenilmiyoruz" diyen Bezeğiş, "Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atanması sonrasında Boğaziçi'nde ve memleketin dört bir yanından kayyum siyasetine karşı üniversiteliler olarak eylemlerimizi yaptık, kabul etmediğimizi ve vazgeçmediğimizi defalarca kampüslerimizde, kent meydanlarında haykırdık. Buradan tekrar söylüyoruz, Melih, Verşan, Necdet, Meryem ve tüm kayyumlar gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek" diye vurguladı.

Boğaziçi direnişi nedeniyle 9 üniversitelinin tutuklandığı, 25'inin ev hapsinde olduğu ifade eden Bezeğiş, "Boğaziçi eylemlerine katılanları işkenceyle, küfürlerle gözaltına alıp gözaltında çıplak arama dayatmasından, gözaltında arama bahanesiyle polis tacizlerinden; ertesi günün sabahında silahlarla öğrencilerin ve ailelerinin evlerini duvarları kapıları kırarak basmalarından biliyoruz. Üniversiteyi savunmak, kayyum siyasetine karşı çıkmak suç değildir. Dinci-gerici, kadın düşmanı, LGBTİ+fobik uygulamalarla üniversitelileri hedef gösteren, suç uyduran faşist AKP-MHP iktidarı bilmelidir ki baskılarınız, gözaltılarınız, tutuklamalarınız bizleri hiçbir zaman yıldıramadı yıldıramayacak" dedi.