4 Ekim 2024 Cuma

Ankara'da direniş ısrarı

Boğaziçi direnişine destek için Ankara'da yapılan eylem, polis saldırısı sonucu Kızılay'ın birçok noktasına yayıldı.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kızılay'da bulunan Çankaya Belediyesi yapılmak istenen eyleme polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, eylem Kızılay'ın birçok noktasına yayıldı.

Polis Kızılay'ı ablukaya almasına rağmen kitle birçok noktadan Çankaya Belediyesi önüne yürüyüşe geçti. Yüksel Caddesi'nde "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları ve "Başımız dik kazanıyoruz" dövizleriyle yürüyen kitleye polis biber gazı ve plastik mermilerle saldırdı. "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarını atan kitle ara sokaklara dağıldı. Kızılay'ın birçok noktasında daha polis saldırısı yaşandı, onlarca kişi gözaltına alındı.

Polis saldırısının ardından öğrenciler eylemi Kızılay'ın birçok noktasına yaydı. Bir grup öğrenci, Kızılırmak Sineması önünde toplanarak polis saldırısı ve işkencesini teşhir eden konuşmalar yaptı. Öğrenciler daha sonra, "Kayyumlar gidecek biz kalacağız" sloganıyla Kuğulu Park'a doğru yürüyüşe geçti.

Halkın Tunalı Hilmi Caddesi'nde alkışlarla destek verdiği öğrencilere, polisler yeniden Kuğulu Park girişinde biber gazı ile saldırdı.

Kızılay ve Kuğulu Park girişinde yapılan müdahalelerde 30'a yakın kişi gözaltına alınırken, yurttaşlar polisin öğrencileri gözaltına almasına tepki gösterdi.

Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi dört avukatında olduğu gözaltına alınanların isimleri öğrenilenler şu şekilde: "Av. Hayriye Kara, Av. Olgu Esmer, Av. Sercan Aran, Stj. Av. Mustafa Avcıoğlu, Berfin Gündüz, Celil Resuloğulları, Cem Bolatcan, Devrim Deniz Kaplan, Leyla Mavili, Nisan Çıra, Safa Bayraktar, Sena Bademli, Tolga Köseoğlu, Zeynep Kurt, Kansu Yıldırım ve Özgür Bozkurt."

Gözaltına alınanların farklı hastanelerde yapılan sağlık muayenesinden sonra emniyete götürüleceği öğrenildi.

Bu arada gözaltı takibi için Ankara Emniyeti'ne giden ÇHD'li avukatların içeri alınmadığı öğrenildi. Avukatların bina önünde bekleyişi sürüyor.