18 Eylül 2024 Çarşamba

Ankara'da CarrefourSA direnişiyle dayanışma çağrısı

Ankara'da CarrefourSA direnişiyle dayanışmak için yapılan eylemde, direnişçi işçilerle dayanışmanın önemi vurgulanarak, "Tüm Carrefour'ları eylem alanına çevirelim. Kasaları kilitleyelim, boykot edelim" dendi.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA deposunda DGD-SEN üyesi işçilerin ara zam, İSİG önlemlerinin alınması ve işten atılan işçilerin geri alınması talepleriyle başlattıkları direniş 2 haftayı geride bıraktı.

Ankara'da mücadeleci sendikalar, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, CarrefourSA direnişine destek olmak amacıyla Madenci Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "CarrefourSA'dan alma, suça ortak olma" pankartı açılan eylemde sık sık, "İşçiler açken Sabancı'ya huzur yok", "Direne direne, direnişten zafere" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Betül Koca, "Tekellerin sömürü cehenneminde tanık olduğumuz her şey vardı CarrefourSA'da. Sağlıksız ve bozuk yemekler, kölece çalıştırma, işçi sağlığı ve güvenliğinin dikkate alınmaması, sefalet ücretleri. Yani milyonlarca emekçinin çok yakından bildiği, bizzat mahkum edildiği çalışma koşulları. Bir emekçi alınmayan tedbirler yüzünden ölümden döndüğünü anlatıyor CarrefourSA depoda. Alınmayan en basit tedbirler nedeniyle her gün ölüm haberleri alıyoruz farklı iş kollarında. Hatta toplu katliamlar yaşanıyor. O nedenle sınıfa yönelik bu saldırı dalgasını engelleyecek tek güç işçi ve emekçilerdir. Şimdi dayanışma zamanı" ifadelerini kullandı.

'EN YÜKSEK DAYANIŞMAYI GÖSTERELİM'
Günlerdir direnişte olan CarrefourSA işçilerine omuz verme çağrısı yapan Koca, "Tüm Carrefour'ları eylem alanına çevirelim. Kasaları kilitleyelim, boykot edelim. Grevin rüzgarı bizi de kenetleyecektir. Grev ile gösterebileceğimiz en yüksek dayanışmayı gösterelim. Bugün Antep'te Akcan Tekstil işçilerinin direnişinde, Erzincan'da İliç'te tüm güçleriyle işçilerin karşısına çıkıyorlarsa, bizler de işçi ve emekçiler olarak var gücümüzle kenetlenecek ve örgütleneceğiz. Bu kölelik cehennemine mecbur değiliz. Elimizle yarattığımız dünyayı kendi ellerimizle yeniden yaratırız" dedi.