4 Ekim 2024 Cuma

Ankara'da Boğaziçi direnişi: Başımız dik aşağı yüzümüzü eğmedik

Ankara'da, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemine saldıran polis çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Öğrenciler "Başımız dik aşağı yüzümüzü eğmedik. Faşizmin karşısında dimdik bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin ve akademisyenlerin, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı başlattıkları eylemde 159 öğrenci işkenceyle gözaltına alındı.

Ankara'da, Çankaya Belediyesi önünde Boğaziçili öğrencilere destek eylemine polis saldırdı. Eylem yapmak isteyenlerin Kızılay'ın ara sokaklarında toplanmasını engellemeye çalışan polis öğrencilere burada da saldırdı. Atatürk Bulvarında yol trafiğe kapatılırken çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler yere yatırıldı ters kelepçe işkencesi gördü. Polis eylemde gözaltına aldığı bir öğrencinin de dişini kırdı.

Ankara'nın farklı üniversitelerinde öğrencilerin yapmak istediği basın açıklamasına izin vermeyen polis çevredekiler tarafından protesto edildi. Polis, "Ne iktidar ne rektör üniversiteler bizimdir", "Kayyum rektör istemiyoruz", "Polis başını eğ" sloganları atan öğrencilerin yürümesine izin vermedi.

POLİS TİP GENEL MERKEZİ'NE GİRMEYE ÇALIŞTI
Türkiye İşçi Partisi Genel Merkezi'ne girmeye çalışan polis, 4 TİP üyesini ve bina önündeki birçok kişiyi gözaltına aldı.

POLİS KALKANLAR İLE GÖRÜNTÜ ALMAYI ENGELLEDİ
Polis  kalkanlarıyka basının görüntü almasını engelledi. Öğrencilerin etrafını kalkanlar ile kapattı.

'BAŞIMIZ DİK, YÜZÜMÜZÜ AŞAĞI EĞMEDİK'
Gözaltına alınmak isteyen bir öğrenci polislere seslenerek, "Bu ülkede üniversitelilerin, aydınlık bir gelecek isteyenlerin, devrimcilerin üzerine faşist güçlerle, arkanızda gördüğünüz polislerle saldırıyorlar. Biz bu ablukaya izin vermeyiz. Başımız dik aşağı yüzümüzü eğmedik. Faşizmin karşısında dimdik bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Öğrenciler, gözaltına alındıkları araçtan paylaştıkları video mesajda, "Aşağı bakmayacağız, bundan sonrası sizde" diye haykırdı.