20 Eylül 2024 Cuma

Ankara Üniversitesi'nde işten atılan işçiler eylemde

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina ve Cebeci Hastanesi'nde Antıp AŞ. çalışanı 72 işçi işten atıldı. Usulsüz bir ihaleyle şirket değişikliği yapılarak işten atılan işçiler rektörlük binası önünde eylem yaparak, üniversite yönetimiyle görüşmek istedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina ve Cebeci Hastanesi'nde Antıp AŞ. çalışanı 72 işçi, usulsüz ihaleyle şirket değişikliği yapılarak yeni yılda işsiz bırakıldı.

İşten atılan işçiler, rektörlük binası önünde eylem yaptı. 4 kişiyi temsilci seçen işçiler, üniversite yönetimiyle görüşmek için randevu talebinde bulundu. Görüşmenin gerçekleşmemesi veya görüşmeden olumlu sonuç çıkmaması durumunda işçiler eylemlerine devam edecek.

TAZMİNATLAR ÖDENMİYOR
Bu arada işten atılan işçilere, Antıp AŞ'nin, yeterli parası olmadığı bahanesiyle tazminatlarını ödemediği öğrenildi.

Şirket değiştirme süreci ise 7 ay önce başladı. BirGün'de yer alan habere göre mayıs ayında rektörlük, usulsüz ihaleyle Antıp yerine AKP-MHP iktidarına yakınlığıyla bilinen bir firmayı görevlendirdi. Antıp AŞ. usulsüz ihaleye ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundu ve ihale iptal edildi.

Bir ay sonra yeni ihale yapıldı ve ihaleyi aynı firma kazanarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. 20 Kasım'da üst mahkeme yürütmeyi durdurma kararını iptal ederek 72 işçinin 31 Aralık itibariye işten çıkarılmasına karar verdi.

İşçiler ise son güne kadar "Bu iş düzelecek" sözleriyle oyalandı. Rektörlük, baskılar nedeniyle 4 Ocak'ta işçilere randevu verse de bugün itibariyle işsiz kalacak işçiler üniversite yönetimiyle gün içinde görüşmek istiyor.