5 Ekim 2024 Cumartesi

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri: HDP ile mücadeleye devam

Emek ve Demokrasi Güçleri, "Milyonların iradesini yok sayan bir zihniyeti kınıyoruz bu dava insanlık davasıdır" diyerek birlikte mücadele mesajı verdi.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapılması istemiyle açılan dava ve milletvekilliği düşürülen HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için ortak basın toplantısı düzenledi.

HDP Ankara İl Örgütü'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, "Gergerlioğlu 'Hiçbir yere gitmiyorum' dedi. Leyla Güven 'Ben kaçmak isteseydim sizin ruhunuz bile duymazdı' dedi. Eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız" dedi.

Yaşananların İnsan Hakları Eylem Planı'nın ardında gerçekleştiğine dikkat çeken Sinemillioğlu, "Milyonların oylarıyla seçilmişlere keyfi bir biçimde yapılan irade gaspını, halkın iradesinin gaspı olarak görüyor kabul etmiyoruz" dedi.

Hak, hukuk ve adaletin herkes için bir hak olduğuna değinen Sinemillioğlu, "Tıpkı vekilimiz sayın Gergerlioğlu gibi biz de bu hukuksuzluğu reddediyor; demokratik siyasete yapılan bu darbeyi lanetliyoruz" diye konuştu.

Emek Partisi Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, Türkiye'nin çok uzun bir süre parti mezarlığı olarak anıldığını belirterek, "Kürt halkının taleplerinin karşılanması bir yana Kürt siyasetçilerine ve Kürt halkının demokratik iradesine yapılan bu baskıyı halk da biz de kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Fatin Kanat da 1990'ları hatırlatarak, "Bu gidişatın gidebileceği bir yer yok. Dönüp dolaşacak ve gideceği bir yer kalmadığını görecek. Bu süreçte emek ve demokrasi güçleri omuz omuza mücadeleyi büyütecek. Biz de İHD olarak parti kapatmaya yönelik atılan bu adımları kınıyoruz" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan da her zaman ezilenlerin yanında olduklarını belirterek, "Vekillerin vekilliklerini bu düşürmeleri anayasaya uymadıklarının kanıtıdır. Bir parti kapatılabilir bütün siyasilere de yasak koyabilirler ama bugün HDP'yi kapatsalar bile halkların vicdanında bir siyasi parti olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Halkevleri Ankara Bölge Temsilcisi Serdar Kibar, "Faşizme karşı omuz omuza şiarıyla Kürt halkıyla ve HDP'yle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" derken, Demokratik Aleviler Derneği Başkanı Mustafa Karabudak ise "Milyonların iradesini yok sayan bir zihniyeti kınıyoruz bu dava insanlık davasıdır" şeklinde konuştu.