19 Eylül 2024 Perşembe

Anadolu Üniversitesi öğrencileri yasa tasarısını protesto etti

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencileri, fakültelerinin bölünerek yeni kurulacak teknik üniversiteye taşınması planına karşı eylem yaptı. Yeni kurulacak üniversitelere ilişkin kanun tasarısı bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi planlanırken çeşitli üniversitelerde itirazlar devam ediyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencileri, yaptıkları protesto eylemiyle tasarının geri çekilmesini talep etti.

Fakülte önünde toplanan öğrenciler, "Bu tasarıyla birlikte üniversitenin belirli bölümlerinin, kurulucak Eskişehir Teknik Üniversitesi kapsamına alınmasından dolayı Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Bizler Anadolu Üniversitesini büyük emekler vererek kazanmış öğrenciler olarak üniversitemizin bize sağladığı avantajların gasp edilmesinin karşısında duruyoruz" dedi.

Yapılan açıklamada, öğrencilerin tasarının yasalaşmasıyla birlikte Erasmus, Mevlana, Farabi gibi değişim programlarından yararlanamayacağı, laboratuvarlı bölümlerin gerekli altyapıya sahip olamayacağı, ECTS Etiketi olmayacağı için mezunların uluslararası tanınırlığının kalmayacağı, öğretim kadrosunun yeterli desteği alamaması üzerine istenen akademik düzeyde kalamayacağı gibi sorunlarla karşılaşacağı belirtildi.

Yapılan konuşmada, "Alan dışı sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılayan, alanındaki faaliyetlere ortam yaratarak gelişimlerini destekleyen ve öğrenci-öğretim elemanı ilişkilerini canlı tutan uygun altyapı kalmayacağından; Sadece 1TL'ye günde üç öğün yemek, kütüphanede çorba hizmetinden faydalanamıcağımızdan; Anadolu üniversitesinde elde ettiğimiz sosyal çevreden mahrum bırakılacağından; Ve daha bir çok imkanın elimizden alınıyor olmasından dolayı Fen Fakültesi öğrencileri olarak bu yaptırımın karşısındayız. Bugün Mecliste oylanacak yasanın kabul edilmesini istemiyoruz" denildi.