20 Eylül 2024 Cuma

Amini'nin babasına ev hapsi

Katledilen Amini'nin babası Amjad Amini, kızının yıldönümünde gözaltına alındı. Baba Amini'ye ev hapsi verildiği öğrenildi.

Faşist molla rejimi İran'da başörtüsü takmadığı için gözaltına alınan ve gözaltında katledilen Jina Mahsa Amini'nin babası, kızının ölüm yıldönümünde gözaltına alındı.

Amini'nin katledilmesinin yıldönümü için bugün yapılacak eylem ve protestolar nedeniyle Rojhilat ve İran genelinde sıkı yönetim ilan edildi.

Kısa bir süre önce İran şeriat rejimi Amini'nin ailesine kızlarının yıldönümünde anma törenleri düzenlememeleri yönünde tehdit etti. Ancak aile bu tehdide karşı "Yaslı her aile gibi biz Emînî ailesi de kızımızın mezarı başında toplanacağız. Sevgili kızım Jina (Mahsa) Emînî'nin ölüm yıldönümünde geleneksel ve dini anma törenleri düzenliyoruz" açıklaması yapmıştı.

Rojhilat ve İran kentlerinde bugün kalabalık protestoların yapılması bekleniyor.

BABA AMİNİ'YE EV HAPSİ
Amini'ye ev hapsi verildi. İran İnsan Hakları Örgütü de ev hapsine ilişkin açıklama yaptı. Bir süre gözaltında tutulan Amjad Amini'nin, anma töreni yapılmaması için tehdit edildiği belirtildi. Amjad Amini'nin evinin çevresindeki ablukanın da sürdüğü bildirildi.