16 Eylül 2024 Pazartesi

Amed Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 1 Eylül'e çağrı

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yapılacak mitinge katılım çağrısı yaparak, ülkede en büyük ihtiyacın barış olduğunu söyledi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla kentte gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitinge ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 1 Nolu Şube'de basın toplantısı düzenledi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Ufuk Bulut, ikinci emperyalist paylaşım savaşının üzerinden 85 yıl geçtiğini ancak emperyalist güçlerin yeni savaş, çatışma ve kutuplaşmaların önünü açtığını belirterek, "Savaşta dahi hedef olmaması gereken sağlıkçılar ve gazetecilerin öldürülmesine uluslararası kamuoyu ise sessiz kalıyor" dedi.

Bulut, "Kürt sorununda çözümsüzlük politikasında ısrar edilmesi artık halaylara, düğünlere, müziğe müdahale etme, gözaltı ve tutuklama gerekçesi olma noktasına kadar gelmiştir. İktidar bloku en ufak demokratik talebi, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki eylem ve etkinlikleri gözaltı, tutuklama gerekçesi haline getiriyor. Halkın seçme ve seçilme hakkını gasp ederek üçüncü kez kayyum politikasına sarılmaktadır" ifadelerini kullandı.

'EN BÜYÜK İHTİYAÇ BARIŞTIR'
Ülke ve dünyada en büyük ihtiyacın barış olduğuna dikkati çeken Bulut, şöyle devam etti: "Emek ve Demokrasi Platformu olarak, tüm saldırılara, savaş ve kutuplaştırma, tek tip yaşam tarzı dayatmalarına karşın ısrarla ve örgütlü, kararlı bir mücadele ile barışı savunmaya devam edeceğiz. Adaletin, eşitliğin, kardeşliğin, laikliğin, paylaşımın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, insanca bir yaşamın kalıcı hale getirildiği bir dünya ve ülke kuruluncaya kadar barış mücadelesinden bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Bu kapsamda herkese Amed'de 1 Eylül'de yapılacak eylemlere katılma çağrısında bulunuyoruz." 

Açıklama "Bijî aşitî" sloganıyla son buldu.