20 Eylül 2024 Cuma

Aluform Pekintaş direnişi 390. gününde: Yine pankart söküldü

Sendikalaştıkları için işten atılan ve her türlü baskıya karşı direnişini sürdüren Aluform Pekintaş işçileri direnişlerinin 390. gününde, pankartlarının yine söküldüğünü belirtti.

Sendikalaştıkları için işten atılan Türk Metal üyesi Aluform Pekintaş işçilerinin direnişi 390. gününe ulaştı.

Düzce'de bulunan Aluform Pekintaş firmasında sendikaya üye olan beş işçi 2022 yılı ekim ayında, daha sonra ise işten atılan işçilere mahkemede şahitlik eden işçiler de işten atılmıştı. 30'un üzerinde işçinin Türk Metal'e üye olduktan sonra işten atıldığı Aluform Pekintaş'ta işçiler İş Kanunu'nun 25 ile 49. maddeleri gerekçe gösterilerek işten çıkarıldıkları için işsizlik ödeneği ve kıdem tazminatı dahil hiçbir haktan yararlanamadı. İşçilerinden ikisi hakkında fabrikanın faaliyetine engel oldukları gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verilmişti.

Birçok baskıya maruz kalan işçiler, direnişlerini sürdürüyor. 390. gününde sosyal medya hesabından paylaşım yapan direnişçi işçiler, "Pekintaş patronu, işçiye hesap verecek" pankartının söküldüğünü aktardı.

İşçiler, "Patronumuz teşrif etti sanırım. Bir haftadır sökmüyorlardı pankartımızı. Kendileri her hakkı kendilerinde bulunuyorlar. Bugün onları maliyeye şikayet edeceğim usulsüzlüklerini" dedi.