20 Eylül 2024 Cuma

Aluform direnişinin 412. gününde yine gözaltı saldırısı

Düzce Valiliğini ve yargıyı arkasına alan Aluform Pekintaş patronu direnen işçilere zulmünü sürdürüyor. İşçilere ceza üzerine ceza kesilirken, direnişin 412. gününde direnişçiler bir kez daha gözaltına alındı.

Aluform Pekintaş işçileri 412 gündür direniyor. Devlet tarafından korunan Aluform patronu, yargıyı işçileri yıldırmak için kullanıyor.

Uğradıkları hak gasbına karşı sendikalı oldukları için işten atılan Düzce'deki Aluform Pekintaş işçilerine yönelik saldırı günden güne artıyor. Patronun talimatı üzerine valilik eylem yasağı alırken, işçiler polis saldırısıyla gözaltına alınıyor, mahkeme kararıyla fabrika önüne yaklaşmama cezası veriliyor. Ancak Aluform Pekintaş'ta üretilen malzemelerin irsaliyesiz ve faturasız şekilde satılarak vergi kaçırıldığı defalarca gündeme gelmesine rağmen herhangi bir denetim yapılmıyor.

Haklarının gasp edilmesine izin vermeyen işçiler direnişi sürdürürken eylemlere devam ettikleri gerekçesiyle idari para cezası kesildi. Öte yandan fabrika önünde sürekli gözaltı saldırısına uğrayan direnişçilerden Tanzer Aydın hakkında dava açıldı. Mahkeme, fabrika önüne gittiği takdirde bin 295 lira idari para cezası kesilmesine hükmetti.

İşçiler kararı fabrika önünde direnişe devam ederek yanıtladı. Direnişin 412. gününde işçilerden Tanzer Aydın bir kez daha gözaltına alındı.