21 Eylül 2024 Cumartesi

Almere ve Brüksel'de depremzedelerle dayanışma

Almere ve Brüksel'de depremzedelerle dayanışma etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinliklerde dayanışmanın yükseltilmesi gerektiği kaydedildi.

Hollanda ve Belçika'da depremden zarar gören halklarla dayanışma etkinlikleri gerçekleşti.

HOLLANDA'NIN 3. DAYANIŞMA STANDI ALMERE'DE AÇILDI
Hollanda'da AVEG-KON'a bağlı VEKSAV ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyeleri  depremde etkilenenlerle dayanışmayı büyütmek amacıyla dayanışma statları açmaya devam ediyor.

Dayanışma Stantlarının 3'üncüsü Almere kentinde pazar girişinde gerçekleştirildi. Deprem fotoğraflarının ve dövizlerin yer aldığı stantta AVEG-KON'un bildirisi okundu ve dağıtıldı. Depremzedelerle dayanışma çağrısı yapılarak, OHAL'in hemen kaldırılması gerektiği vurgulandı.

BRÜKSEL'DE DAYANIŞMA KAHVALTISI
Halkevi Brxl ve SKb-Belçika, Brüksel'de depremzedelerle dayanışmak için kahvaltı organize etti. Dayanışma etkinliğine onlarca kişi katılarak katkı sundu. Halkevi Brxl ve SKB-Belçika adına yapılan konuşmada ise, "Devlet yıllarca, gücünü Sosyalist, Kürt, Alevi, Ermeni, hak ve adalet isteyen diğer halkları katletmekte kullandı. Savaşa ve ranta dayalı  ekonomi o topraklarda yaşan herkes için felakete dönüştü. Bundan dolayı halklar çok büyük acılar yaşadı. Devamında kesin olan şudur, devlet enkaz altında kaldı. Halklar dayanıştı" denildi.

Kahvaltı' da aynı zamanda 8 Mart kadın grevine çağrılar yapıldı. SKB-Belçika imzalı "Sevgili çalışan, işçi kadın arkadaş, 8 Mart günü; Tek başıma bir işçi kadın olarak greve çıksam ne değişecek ki dememelisin. 8 Mart'ta sen de greve katıl" mektupları dağıtıldı.