21 Eylül 2024 Cumartesi

Almanya'da Yeni Kadın aktivisti Şahin katledilmek istendi

Almanya'nın Hamburg kentinde Yeni Kadın aktivisti Meryem Şahin'in katledilmek istenmesine ilişkin açıklama yapan SKB, Pazartesi günü Almanya'nın birçok kentinde Meryem Şahin'i ve katliam tehdidi altında olan tüm kadınları yaşatmak için eyleme çağırdı.

Almanya'nın Hamburg kentinde 1 Mayıs günü, Yeni Kadın aktivisti, Meryem Şahin iki çocuğu ile birlikte ayrıldığı erkek tarafından, katledilmek istendi. Çocuklarıyla birlikte yakılmak istenen ve boğazı kesilerek öldürülmeye çalışılan Meryem Şahin, iki çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Meryem Şahin'in katledilmek istenmesine ilişkin açıklama yapan Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), "Koronavirüs pandemisi ile birlikte eve kapanan erk'ek, kadına yönelik koruma tedbirleri almayan devletlerin yardımıyla can almaya, kadına yönelik şiddet uygulamaya devam ediyor. Covid-19 salgınının görüldüğü her ülkede yüzde 30-35 oranında artan erk'ek şiddeti kadınların yaşam hakkını ortadan kaldırıyor. Erkek egemen sistem ise, kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti etkin tedbirler almayarak adeta seyrediyor" dedi.

Öfkelerinin koruma tedbirleri almayan, kadınları ölüme, ağır yaralanmaya terkeden Alman devletine olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Alman tekellerini kurtarmak için trilyonlar harcarken, sığınma evlerine parasızlığı gerekçe göstererek kilit vuranlardır onlar.

"Öfkemiz, kadın katillerini birkaç hafta önce katledilen Ezidi kadın Besima'nın katili örneğinde olduğu gibi; katili ertesi gün serbest bırakan hukuk sisteminedir. 

"Öfkemiz, erkek egemenliğini her gün yeniden yeniden üreten, kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti seyreden tüm kurum ve kuruluşlaradır.

"Timsah gözyaşları istemiyoruz. Kadınların yaşamak istiyoruz çığlığı mücadele andımızdır. Tüm kadınları erkek şiddetine karşı örgütlenmeye, özsavunmaya çağırıyoruz."

SKB, koronavirüs döneminde artan şiddet ile birer katliam merkezine dönüşen evlerde olmayacaklarını, sokakta şiddete karşı mücadeleyi büyüteceklerini belirtti.

Tüm kadınları Çendy'nin, Besima'nın, Meryem'in sesi, çığlığı olmaya, kadın katillerinden, erkek egemen düzenden hesap sormaya çağıran SKB, "Pazartesi günü Almanya'nın birçok kentinde gerçekleştireceğimiz eylemlerde sesimize ses, gücümüze güç katın. Meryem Şahin'i ve katliam tehdidi altında olan tüm kadınları yaşatmak için mücadeleyi büyütelim" diye çağrı yaptı.