20 Eylül 2024 Cuma

Almanya'da öğrencilerin amfi işgaline polis ve siyonistler saldırdı

Özgür Filistin İçin Üniversiteliler Platformu, siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik katliam saldırılarına karşı Özgür Berlin Üniversitesi'nin bir amfisini işgal etti. 

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik işgal ve katliam saldırıları sürerken, Filistin halkının mücadelesine yönelik destek eylemleri de sürüyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Özgür Berlin Üniversitesi'nde öğrenciler bir amfiyi işgal etti. Gençlik örgütleri tarafından oluşturulan Özgür Filistin İçin Üniversiteliler Platformu tarafından, "İşgale karşı üniversite işgali" şiarıyla düzenlenen eylemde, Filistin'e işgal saldırılarını ve yaşanan soykırımın yanı sıra Özgür Berlin Üniversitesi rektörlüğünün İsrail devletini desteklemesi protesto edildi.

Dün gerçekleştirilen üniversite işgal eylemine önce siyonist İsrail'in destekçileri saldırdı. Üniversite binası asılan afiş ve dövizleri yırtan siyonistler, işgal edilen amfiye girmeye çalıştı. Başarısız olunca Alman polisinden yardım isteyen siyonistler, işgal eylemini gerçekleştiren öğrenciler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Berlin Belediyesi'nin de üniversite işgali eyleminin sonlandırılmasını istemesinin ardından, üniversite rektörlüğünün talimatıyla yüzlerce polis öğrencilere saldırdı. Çok sayıda öğrenci polis işkenceli saldırısıyla gözaltına alınırken, üniversite öğrencileri saldırıları yürüyüş düzenleyerek protesto etti.